Er det fortsatt mulig? Slik kommer du i form før sommeren:

Av den 24. mai 2011

I LA er det varmt og godt hele året, og man blir lett blind for årstider. Likevel vet jeg at sommeren faktisk er her snart, og mange av dere der hjemme gleder dere nok vilt til varmere tider. Med mindre klær..

Det siste gjør likevel at noen gruer seg, og mange prøver i disse mai-dager å legge inn en ekstra innspurt på helsestudioet.

Men er det fortsatt mulig?

JA. Og NEI.
Jeg ville selvfølgelig foretrukket at dere startet i fjor sommer, men jeg vet jo at mange venter og venter, for så å bli helt desperate noen uker før sommeren. Selv tar jeg mer eller mindre aldri helt fri fra treningen, og kan nærmest telle fridagene/ukene mine i løpet av et år på en hånd (skrythals..). Likevel har vi alle forskjellig mål, og utgangspunkt, og mange kan fortsatt få til mye før sommeren. Det første jeg vil si;

Keep it basic!
Ikke kjøp de dumme treningsbladene/oppskriftene som mener at du må gjøre et hav av kanskje nye, uvante øvelser – som du likevel ikke klarer å få til hundre prosent, og som dermed er nesten bortkastet. Ikke angrip problemet med helt urealitiske mål og metoder, men si til deg selv; «jeg har x-antall uker før jeg skal på ferie. Jeg vil gi alt jeg kan, og … er hva jeg vil få til».

På denne måten vil du kanskje faktisk få til noe, og ikke bare ende opp med å se på bildene i treningsbladene over hvordan du kunne ha sett ut.. Ha tro på deg selv, og tenk positivt. Med positiv tankegang går alt så mye bedre. Tro meg!

Min venn Jens og undertegnede på FitnessXpress i Oslo

Få med deg en venn og tren!
Å gå på helsestudioene alene kan for noen være det beste, mens andre liker å ha med seg noen. Særlig om man er litt ny med det hele, og klubbene – med deres utstyr og vekter – som kan virke litt «skremmende». Selv foretrekker jeg av flere grunner å trene med en treningspartner. Man kan pushe seg selv litt hardere/lengre (fordi man har noen til å hjelpe/sikre), det kan bli en liten «konkurranse» (som gjør at man løfter/pusher litt mer), og det er også litt hyggeligere å ha med seg en venn på trening. Likevel trener jeg også ofte alene, da dette dog gjør at man konsentrer seg litt mer om treningen (og ikke så mye snakk..). Man blir ferdig litt kjappere=noe som kan resultere i bedre resultat (man har høyere intensitet).

Hva som alt i alt gir best resultat kan være vanskelig å si, men det er jo i hvert fall et faktum at du ikke kan løfte maksimal vekt, i for eksempel benkpress, uten å ha noen til å spotte deg. Enten dette er en medbrakt venn, eller noen du spør om hjelp ifra på klubben..

Så slik kommer du i (bedre) form:

– Sett deg realistiske, men harde mål!
– Ha troen på deg selv, men spør gjerne erfarne folk om råd og veiledning. Om mulig.
– Gi 100 prosent! Ikke vær lat!
– Ikke prøv alle nye metoder på en gang, eller tro at du kan trene som en toppidrettsutøver fra dag én (selvsagt om du da ikke ER en toppidrettsutøver..)
– Om du er ny med trening og helsestudioer; få med deg en venn! Det gjør alt litt morsommere og lettere.

LYKKE TIL!

Hilsen fra Cornelis i LA

2 Comments

 1. Anne-lill Johansen

  6. oktober 2011 at 15:38

  hei, lurer bare på en ting , jeg har akkurat begynt å trene – trener styrke er 39 år og må ha av ti kilo ! Men kiloene forsvinner jo ikke de bare øker! Trener to til tre ganger i uka … og trener da effektivt og variert. mvh anne lill

  • Cornelis Elander

   6. oktober 2011 at 17:16

   Hei Anne Lill!

   Det er ingen grunn til bekymring. Dette er helt naturlig, og har en veldig enkel forklaring.. I begynnelsen vil du kunne se at vekten øker, og dette kommer av den enkle grunn av at du bygger muskler (og de «veier mer» enn fett..). Så selv om du blir strammere i kroppen, kan se tynnere ut i speilet, så kan faktisk badevekta mene noe annet. Men den må du ikke høre på! Generelt er det faktisk best å legge den helt bort, og heller se i speilet i stedet. Er du fornøyd der, er det det som gjelder – og ikke hvor mange kilo du veier..

   Lykke til!
   Hilsen Cornelis i Hollywood