Bicepscurl – utført riktig

Av den 13. Mars 2013

Dagens styrkeøvelse er bicepscurl, som utført riktig virkelig bygger sterke, fine armer.

SONY DSC

Utført riktig er det få armøvelser som tar like bra som de gode, gamle biceps- curlene (med manualer). Ja, jeg elsker Scottcurl og trening med EZ stang, men for et fullverdig treningsprogram på armene kan du nesten ikke hoppe over denne gamle klassikeren.

Slik gjør du:
Stå oppreist, mens du holder en manual på hver side av kroppen med håndflatene vendt inn mot overkroppen. Dra vektene oppover, mens du vrir underarmen i draget slik at håndflatene ender opp med å peke inn mot ansiktet ditt på toppen av øvelsen. Skvis muskelen ordentlig sammen på toppen, og slipp vektene kontrollert og sakte ned til bunnposisjon igjen.

bestill_treningsprogram

Viktig! Albuene skal holdes inntil overkroppen under hele bevegelsen, og du må IKKE lene deg bakover med ryggen i øvelsen for å hjelpe bicepsen med å løfte (da løfter du for tungt!). Og overarmen skal mer eller mindre stå helt stille under hele bevegelsen.

God onsdag fra Hollywood!
Cornelis

5 Comments

 1. JohnnieB

  13. Mars 2013 at 21:40

  Hvorfor kaste bort tiden med bicepscurl? Trengs ikke. Den får mye juling ellers i et vanlig fullkroppsprogram. Store biceps får man uten curl. Se på tur ere f.eks. Hva sier du CE?

  • Cornelis Elander

   14. Mars 2013 at 03:50

   Bra med base øvelser, og å trene store muskelgrupper. Jeg er også fan av bicepscurl med kort stang og Scottcurl, men det aller viktigste du kan gjøre er én ting; å variere.. Derfor er også bicepscurl med manualer bra å kjøre :)

   Cornelis

 2. Jørgen

  14. Mars 2013 at 21:35

  Herlige bilder og blogg. Stå på Cornelius!!!

  • Cornelis Elander

   15. Mars 2013 at 16:31

   Takk Jørgen! Og god helg fra LA!

 3. Pingback: Slik bygger du store biceps - Cornelis Elander