Hvorfor du ikke mister fett:

Av den 7. juni 2013

Det finnes mange årsaker til at man eventuelt ikke går ned i vekt og fettprosent, men her er noen av de grunnene du kanskje ikke tenkte på..

GERILJAKARDIO
Du løper for lenge, og sakte..
Som jeg har skrevet om tidligere så er Geriljakardio en av de aller beste kardiovaskulære treningsformene du kan utføre, og hva som virkelig vil kunne få deg iform – kjapt. Alt for mange av oss tenker at den eneste veien til en stram og fin kropp er å løpe/sykle masse, og ender faktisk gjerne opp med å trene uhensiktsmessig mye. For det virkelig vanskelige fettet må gjerne høy-intensivt arbeid til, og jeg mener den beste intervalltreningen du kan utføre nettopp er min favoritt; Geriljakardio.

bestill_treningsprogram

image
Løft vekter
Jenter får ikke automatisk store muskler av å trene med vekter, og vi gutta må også løfte tunge nok vekter for (forhåpentligvis) å oppnå en sterkere kropp. I tillegg til at dette muligens også er det viktigste du faktisk kan gjøre om du ønsker å forbrenne fett. Korrekt vektløfting er alfa omega når det kommer til å ha en trent og stram kropp, og du vil rett og slett ikke få en optimal, trent kropp bare av å trene kardio. Ved siden av kan det jo også nevnes at jo høyere prosent muskelmasse du har, jo mer vil kroppen din faktisk også forbrenne – hele tiden (og ikke bare når du er innom gymmet..).

Stress MINDRE!
I enhver fitnessartikkel du finner på nettet vil du kunne finne eksempler på gode trenings- og kostholdsråd, mens du veldig sjelden ser det som kanskje er det viktigste å tenke på; hva stress. Og hva dette faktisk kan gjøre med midjemålet. Et overdrevent stressnivå kan nemlig skade det meste, og som du vil kunne lese mer om på stress.org vil det kunne ha store konsekvenser for hvor stram mage du oppnår eller ei.

image
Variasjon
Det er viktig å ha et godt fundament i bunn, og jeg er en stor motstander av å hele tiden bytte på treningsrutiner og -oppsett. Bytter du konstant på hva du følger, og ikke har en viss rutine i treningen din, så vil du egentlig heller aldri bli ordentlig god på noe! Når det er sagt så mener jeg fortsatt at det er viktig med litt variasjon, og enhver ny treningsuke bør derfor aldri se helt klin lik ut.

image
Spis alltid frokost
Enkelte mener at det å droppe frokost ikke er så farlig, og at det til og med kan være bra. Her er jeg helt uenig, og min mening (som hos mange andre eksperter) er at dette faktisk er dagens viktigste måltid! (i tillegg til at det også er måltidet du med god samvittighet kan unne deg noen ekstra karbohydrater i). Ifølge blant andre WebMD kan du både sørge for å gå ned i vekt, men faktisk også holde vekten nede, av å spise frokost hver dag. Så ønsker du å gå ned i fettprosent; start dagen på en riktig måte!

Les også: Lyver vi om trening?

Få deg en treningspartner!
Ikke alle har mulighet til å benytte seg av en personlig trener, og da er det viktig å heller få med seg en venn, kjæreste, eller kanskje kollega for å løfte deg til nye høyder. Enkelte foretrekker å trene alene, og hvis det fungerer for deg så all honnør til deg. For alle oss andre kan det være smart å ha noen til å gi oss et lite sparke i baken av og til.. :)

God helg folkens – og stå på!
Cornelis

19 Comments

 1. Jarle

  8. juni 2013 at 01:25

  Fin sak C. Takk !

  • Cornelis Elander

   8. juni 2013 at 01:45

   Takk for det mister. Kommer mye nytt framover.. Følg med 😉

 2. Erin

  8. juni 2013 at 02:10

  Thanks Conrlis!

 3. Haakon

  8. juni 2013 at 02:11

  Hei boss jeg trenger å kutte litt ned på magefettet, kan jeg få litt hjelp av deg til å sette opp et treningsprogram? Hvor bestiller jeg?

  Skål og takk!

  • Cornelis Elander

   11. juni 2013 at 01:05

   Bare klikk via «Bestill et treningsprogram» knappen her på siden, eller send meg en email til: cornelis.elander@gmail.com

   Vi høres!

 4. Kristoffer

  8. juni 2013 at 20:20

  Hey!
  Jeg er 17 år og har en gjennomsnittlig kropp..
  Har tenkt å bestille Kreatin og Protein..
  Når det gjelder kreatin så vurderer jeg Kre-alkyl pga det ikke inneholder kreatinin, hva mener du er best ?
  Og protein tenker jeg bare vanlig jordbær Whey-Protein.
  Når skal jeg ta protein ? Skal jeg ta det istedenfor frokost eller i tillegg?

  • Cornelis Elander

   11. juni 2013 at 01:16

   Hei Kristoffer, og takk for at du følger bloggen!

   Når det gjelder kreatin, anbefaler jeg alltid folk bare å holde seg til et monohydrate produkt, og personlig anbefaler jeg PFs kreatin (https://www.proteinfabrikken.no/hovedsiden/kreatin – som jeg er frontfigur for i Norge). Og et whey produkt er veldig bra som vanlig standard tilskudd.

   Og nei; du skal ikke ta det istedenfor frokost (eller istedenfor noe måltid for den saks skyld), men som en lettvint måte å få i seg kjapt tilskudd av de riktige byggesteinene du trenger rett etter trening, og feks før du legger deg om kvelden.

   Lykke til, og la meg vite om det er noe mer du lurer på!

   Mvh Cornelis i LA

 5. Kristoffer

  8. juni 2013 at 20:21

  Og forresten, takk for gode tips i artikkelen !

 6. stine

  22. juni 2013 at 13:08

  hei og takk for sist :) hva er dine tanker rundt konseptet perodisk faste? siden du nevnte hvor viktig frokosten er :)

  • Cornelis Elander

   22. juni 2013 at 13:22

   Det kan fungere for enkelte det, men sånn «overall» er jeg en veldig fan av å starte dagen med et større måltid – for så å spise mange mindre måltider utover dagen.

   Cornelis

 7. Jan

  13. juli 2013 at 16:55

  Hei, mange mener at mange og små måltider ikke nødvendigvis gir noe ekstra effekt på forbrenning og muskelvekst. Det er visstnok gjort tester som viser at færre og større måltider kan ha positiv innvirkning på muskelvekst. I tillegg sies det at det er antall kcal inn og ut i løpet av en dag, som avhenger av om du går opp/ned i vekt. Med andre ord blir ikke forbrenningen noe lavere selv ved færre måltider i løpet av en dag. Hva mener du om dette?

  • Cornelis Elander

   13. juli 2013 at 17:57

   Angående muskelvekst kan dette for enkelte (spesielt om man sliter med høy forbrenning etc) være en vei å gå, men for de som ønsker å stramme opp/gå ned i vekt vil jeg si at de fleste rapporter/undersøkelser er ganske tydelige i sin sak om at mange, mindre måltider er veien å gå. Det finnes altså ingen endelig fasit for oss alle, og grunnen til at alle bør få trenings- og kostholdsprogrammer satt opp etter deres grunnlag, ønske, og behov.

   Mvh
   Cornelis

 8. Ida

  29. september 2013 at 00:36

  Bra artikkel! – Og HELT enig med deg; endelig en PT som fremhever frokost, og hvor viktig det er, for å få i gang både kropp og hjerne etter «nattdvale.» – Jeg er overbevist om at frokost er et must for en optimal start på dagen; en opplagt kropp og en skarp og konsentrert hjerne TRENGER næring etter timer i drømmeland.

  Jeg mener denne periodisk faste-hypen, som i dag opphøyes og forgudes av en rekke fremtredende personligheter og websider, til syvende og sist, og når kroppen og hjernens mekanismer tas i betraktning, IKKE er verken sunn eller gunstig.
  Takk for en flott bloggpost! :-)

  Klem.

  • Cornelis Elander

   29. september 2013 at 00:57

   Så hyggelig å høre Ida, og tusen takk for både hyggelige ord og at du klikker innom bloggen!
   Helt enig i det du skriver, og jeg anbefaler virkelig alle å få i seg en sunn og god frokost. Hver dag! Det kan også være dagens «festmåltid», der du lettere kan unne deg noen (riktige) karbohydrater ekstra.

   Stå på!
   Cornelis i California

 9. Ida Amalie

  29. september 2013 at 01:37

  Takk for alle råd og tips du kommer med her på bloggen. Innom hver dag, mye inspirasjon å finne.
  Som du sier angående frokost e e heilt enig i. Men for min del som jobber turnus (mest natt, litt kveld og noe dag, altså ingen fast døgnrytme) kan dette med frokost, fast rutine på mat gi noen utfordringer. Har du noen råd tips til det.
  Og så er det kun litt over to uker te e kan begynne å trene igjen. Har fått flere råd om å trene vekter og ser du også anbefaler dette. Men noen anbefaler frivekter og andre apparater, hva anbefaler du?

  • Cornelis Elander

   29. september 2013 at 08:35

   Så lenge du klarer/kan trene med frivekter er dette gjerne å foretrekke, men man kan også fint få til mye med apparater også – så begge deler fungerer! Når det gjelder det med spiserutiner, så skjønner jeg at dette, spesielt i ditt tilfelle kan bli litt utfordrene, men på generelt grunnlag vil jeg anbefale at man prøver å få i seg en eller annen form for froksot når en står opp (selv om tidspunktet for dette eventuelt flyttes litt rundt alt etter som når man våkner).

   Håper du fortsetter å følge med på alt det jeg skriver og sier, både her på bloggen og ellers i media :)
   Cornelis

 10. Henrik

  29. september 2013 at 01:47

  Hei Cornelis!

  Bra post; dette ser jeg gjerne mer av.

  Jeg finner at jeg går litt mot strømmen når jeg nå omfavner periodisk faste. Nå skal ikke jeg ned i vekt (har allerede blitt kvitt 40kg kroppsfett), jeg skal derimot opp 8kg. Jeg har hatt god erfering med PF når å det kommer til å bygge musker uten å samle fett. Ligger på 16% kroppsfett for øyeblikket.

  Derfor spørsmålet; hvor omtrent bør kroppsfettprosenten ligge under muskelbygning?

  (Det er forøvring mye enklere å gå ned i vekt enn opp)

  Forsått god og sprek helg!

  • Cornelis Elander

   29. september 2013 at 08:45

   Takk for det Henrik, og tusen takk for at du følger meg her på bloggen!

   Når det gjelder dette med periodisk fast kan det så absolutt fungere for enkelte, selv om det altså ikke er bra for alle (eller nødvendigvis deres mål). Under selve bulkingperioden vil det å ligge på rundt 12-15% være en grei følgeregel selv om det ikke akkurat er fettprosenten, men heller intensitetsnivået (og det å gi 110% når man først løfter) som virkelig gjelder!

   Og ja, det å gå ned mye i vekt kan være lettere enn å gå opp de siste kg i muskelmasse, men det høres jo så absolutt ut som du gjør det meste riktig – så stå på, og hold meg gjerne oppdatert med hvordan det går framover!

   Mvh
   Cornelis

 11. An Truong

  9. februar 2014 at 01:13

  Du er genial! Har begynt å trene ordentlig igjen etter 5 mnd av – og 12 kg ekstra – og merker resultatene :) Har bare ett spm; er 174 høy og veier 75 kg – hvorav magefett er ett stort problem. Har hatt det en god stund og blir ikke kvitt det. Hva er den beste metoden for å få det vekk, samtidig som jeg bygger muskelmasse overall på hele kroppen? Vil bli mindre der, men ha større muskler…