Hvorfor du ikke går ned i vekt

Av den 13. juli 2013

Det finnes mange årsaker til at man eventuelt ikke går ned i vekt og fettprosent, men her er noen av de grunnene du kanskje ikke tenkte på:

GERILJAKARDIO
Du løper for lenge, og sakte..
Som jeg har skrevet om tidligere så er Geriljakardio en av de aller beste kardiovaskulære treningsformene du kan utføre, og hva som virkelig vil kunne få deg iform – kjapt. Alt for mange av oss tenker at den eneste veien til en stram og fin kropp er å løpe/sykle masse, og ender faktisk gjerne opp med å trene uhensiktsmessig mye. For det virkelig vanskelige fettet må gjerne høy-intensivt arbeid til, og jeg mener den beste intervalltreningen du kan utføre nettopp er min favoritt; Geriljakardio.

bestill_treningsprogram

image
Løft vekter
Jenter får ikke automatisk store muskler av å trene med vekter, og vi gutta må også løfte tunge nok vekter for (forhåpentligvis) å oppnå en sterkere kropp. I tillegg til at dette muligens også er det viktigste du faktisk kan gjøre om du ønsker å forbrenne fett. Korrekt vektløfting er alfa omega når det kommer til å ha en trent og stram kropp, og du vil rett og slett ikke få en optimal, trent kropp bare av å trene kardio. Ved siden av kan det jo også nevnes at jo høyere prosent muskelmasse du har, jo mer vil kroppen din faktisk også forbrenne – hele tiden (og ikke bare når du er innom gymmet..).

Stress MINDRE!
I enhver fitnessartikkel du finner på nettet vil du kunne finne eksempler på gode trenings- og kostholdsråd, mens du veldig sjelden ser det som kanskje er det viktigste å tenke på; hva stress. Og hva dette faktisk kan gjøre med midjemålet. Et overdrevent stressnivå kan nemlig skade det meste, og som du vil kunne lese mer om på stress.org vil det kunne ha store konsekvenser for hvor stram mage du oppnår eller ei.

image
Variasjon
Det er viktig å ha et godt fundament i bunn, og jeg er en stor motstander av å hele tiden bytte på treningsrutiner og -oppsett. Bytter du konstant på hva du følger, og ikke har en viss rutine i treningen din, så vil du egentlig heller aldri bli ordentlig god på noe! Når det er sagt så mener jeg fortsatt at det er viktig med litt variasjon, og enhver ny treningsuke bør derfor aldri se helt klin lik ut.

image
Spis alltid frokost
Enkelte mener at det å droppe frokost ikke er så farlig, og at det til og med kan være bra. Her er jeg helt uenig, og min mening (som hos mange andre eksperter) er at dette faktisk er dagens viktigste måltid! (i tillegg til at det også er måltidet du med god samvittighet kan unne deg noen ekstra karbohydrater i). Ifølge blant andre WebMD kan du både sørge for å gå ned i vekt, men faktisk også holde vekten nede, av å spise frokost hver dag. Så ønsker du å gå ned i fettprosent; start dagen på en riktig måte!

Få deg en treningspartner!
Ikke alle har mulighet til å benytte seg av en personlig trener, og da er det viktig å heller få med seg en venn, kjæreste, eller kanskje kollega for å løfte deg til nye høyder. Enkelte foretrekker å trene alene, og hvis det fungerer for deg så all honnør til deg. For alle oss andre kan det være smart å ha noen til å gi oss et lite sparke i baken av og til.. :)

Tren hardt og riktig folkens!
Cornelis