Spørsmål om trening eller kosthold?

Av den 5. september 2013

Spørsmål om trening eller kosthold? HollywoodTreneren svarer nå!

Er det noe du lurer på rundt trening og/eller kosthold? Send inn ditt spørsmål her i kommentarfeltet, og jeg svarer dere fortløpende!

Cornelis i LA

56 Comments

 1. Henrik

  5. september 2013 at 20:47

  Hei! Etter din erfaring; har periodisk faste noe for seg ved muskelbygging?

 2. Tom Erik Hansen

  5. september 2013 at 20:50

  Alkohol er jo fy fy, men om man skal drikke. Hva slags alkohol burde man velge? Er noe bedre enn annet?

  • Cornelis Elander

   5. september 2013 at 21:05

   Jeg vil si vin (selv om ikke alle kanskje synes det er like «kult» 😉

   Generelt er øl og brennevin/sterkere drinker mer skadelig – i tillegg til at enkelte undersøkelser mener å kunne bevise at et glass (eller to, tre..) kan være forholdsvis «sunt». Ikke at det akkurat hjelper noe særlig på kroppsformen, men det menes å være påvist at et glass skal kunne gi en gunstig effekt på helsa.

   Cornelis i LA

 3. Pål

  5. september 2013 at 21:24

  Hvilke kosttilskudd vil du anbefale for å gå opp i vekt? Ser proteinfabrikken kjører 30% på en del varer nå. Bruker selv Mutant mass. Men ser også produkter som Amino X, BCAA og Beta Alanine. Hjelper dette i prosses for å legge på seg muskelmasse? og hva gjør disse tre produktene? :)

  • Cornelis Elander

   5. september 2013 at 23:13

   Er selv en fan av ZMA, amino-X, og BCAA – i tillegg til at jeg foretrekker kreatin o Glutamine under trening. PF kjører også flere gode pakkeløsninger om dagen; https://www.proteinfabrikken.no/hovedsiden/pakkelosninger

   Så ja; alle de nevnte produktene her vil kunne hjelpe deg på vei, i tillegg til at jeg anbefaler enhver, uansett mål og grunnlag, å få i seg en god mengde protein, enten gjennom vanlig mat eller tilskudd – og mine anbefalinger ligger for de fleste i størrelsesorden 2-3gr. protein per/kg. kroppsvekt.

   Stå på!
   Cornelis i LA

 4. Magnus

  5. september 2013 at 21:28

  Hei Cornelis
  Hva tenker du om å spise/ drikke Rå eggehvitte? Har dette noe for seg eller må det lages stekes eks. omelett for at opptaket skal være fornuftig?
  Kan du anbefale en god/ Sunn pannekakeoppskrift

  • Cornelis Elander

   5. september 2013 at 23:18

   Du kan helt fint drikke rå eggehvitte til feks frokost, selv om ikke alle klarer/liker det :) og det må ikke stekes for at opptaket skal være fornuftig/gunstig.

   Når det gjelder pannekakeoppskrift, ville jeg bare gått for Proteinfabrikkens proteinpannekaker, som både er sunne, enkle å lage, og ikke minst sinnsykt gode!! https://www.proteinfabrikken.no/hovedsiden/smartmat/iq-protein-pancakes-910g

   Cornelis

 5. Tobias

  5. september 2013 at 23:13

  Hei Cornelis.

  Jeg trener 4-5 ganger i uken og bruker et treningsprogram som jeg fant på nettavisen side 2 som du har satt opp. og har god fremgang med det, men slitter med og bli kvitt det siste magefette. Har du noen forslag til hva jeg kan gjøre?

 6. Tobias

  5. september 2013 at 23:27

  Takk for raskt svar Cornelis

  Jeg løper geriljakardio 1 gang i uken nå, kan jeg med fordel øke til 2-3 ? uten og miste for mye styrke. Jeg trener de programet som heter «slik blir du stor og sterk»

  • Cornelis Elander

   6. september 2013 at 03:04

   Dette er ekstremt høyintensivt arbeid, og det skal vanskelig gjøres å utføre dette riktig noe særlig mer enn 1– maks 2 ganger i uken.

   Mvh
   Cornelis

 7. Vegard Tønder Pettersen

  6. september 2013 at 23:00

  Hei :) Jeg har prøvd meg litt på 8-16 dietten og synes den funker ganske så godt faktisk :) Men, nå kommer det store spørsmålet :)

  Jeg vil gå opp i vekt, vel og merk i muskler:) Trener 5 dager i uken hvor jeg har 8-16, og på denne dietten spiser jeg kylling, fisk og biff hver dag i tillegg til proteindhake og krealkalyn :) Skal jeg gå opp i mengden på mat? Hva skal jeg spise?

  • Cornelis Elander

   6. september 2013 at 23:05

   Høres ut som du gjør det meste riktig her. Spørsmålet er jo mengden du spiser ved hvert måltid, men også hvor mye/lenge du trener av gangen?

 8. Kristian Johan

  7. september 2013 at 18:45

  Hei!

  Hvis jeg trener 3 dager i uken og når helgen kommer drikker jeg en flaske sprit. Hvor mye ødelegger jeg da av treningen?

  • Cornelis Elander

   7. september 2013 at 19:20

   Mye dessverre… Sorry å måtte si det.. Hadde jeg vært deg ville jeg i hvert fall prøvd å kuttet «litt» ned på mengden i helgen – for så også å muligens øke treningsmengden iløpet av uka til fire økter. Stå på!

   Cornelis i LA

 9. Mohammad

  8. september 2013 at 21:13

  Hei. Hvor ofte bør man trene en muskelgruppe i uken?
  Kan du gi noen eksempler på åssen man kan trene?

  • Cornelis Elander

   9. september 2013 at 04:31

   Nå anbefaler jeg gjerne mine klienter å trene/aktivisere hver muskelgruppe ca. to ganger i uken, og under finner du en link til et forslag på treningsprogram fra meg:

   http://www.side3.no/m/?articleId=3620788

   Mvh
   Cornelis i LA

   • Mohammad

    9. september 2013 at 18:15

    Takk skal du ha;) hvor lenge bør man ha pause? Sto ikke på programmet?

 10. Anne-Elisabeth

  25. september 2013 at 17:38

  Hei!
  Jeg ønsker å gå ned i vekt. Jeg har trent aktivt i ca 4 år, og de siste årene har jeg trent 5-6 ganger i uken. Har tidligere gått ned 8kg, så jeg vil si at jeg «kan» prosessen. Men like før jul i fjor gikk jeg opp 10kg på to måneder som bivirkning av noen medikamenter. Etter det har jeg selvfølgelig prøvd å gå ned igjen, men det har blitt litt halvveis med noen kilo ned, noen kilo opp igjen, og sånn har det fortatt. Jeg har nå klart å gå ned ca 5 kg igjen, men sliter med å komme videre. I februar drar jeg til Florida for å ta PT1-kurs, så jeg ønsker jo selvfølgelig å bli mer fit og komme meg tilbake i formen før det! Jeg vil derfor prøve å gjøre om på treningsprogrammet mitt. Har tridligere hatt to styrkeøkter, to langturer(1,5-2t), samt to intervaller i uken. Det har nå blitt litt umotiverende med lange økter i og med at jeg nå går 4 måneder på folkehøgskole i Danmark med litt tett program. Så nå har jeg funnet dette programmet på nett: http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=2114
  Overskriften sier jo riktignok noe om strammere rumpe og lår, men syns artikkelen like mye beskriver vektnedgang med tanke på fettprosent og slikt. Så da lurer jeg på hva du syns om programmet med tanke på vektnedgang? Og jeg vil gjerne legge inn noe geriljakardio som jeg har sett du har skrevet om. Hvor bør jeg evnt legge inn dette? Intervaller er vel litt hardt som morgenkardio? Så da er muligheten å ha det som kardiotrening etter styrketrening. Jeg har heller ikke tilgang til mølle her på skolen, kun et lite fitnessrom hvor jeg kan trene litt styrke, så da blir det geriljaintervaller utendørs. Drar inn til et treningssenter to ganger i uken, men det er da jeg trener ben fordi der har jeg det utstyret jeg trenger. Vil det bli for hardt og ha geriljaintervaller på mølla der etter rene økter på beina? Og så et siste spørsmål om kosthold. Hva anbefaler du av type kosthold? Balansert inntak av proteiner, fett og karbohydrater eller mye proteiner og mindre fett og karbohydrater?
  Dette ble et langt innlegg med mange spørsmål, men håper du har muligheten til å svare!

  Mvh Anne-Elisabeth

  • Cornelis Elander

   25. september 2013 at 20:26

   Dette var et litt «banalt» oppsett, og selv om det kan fungere for enkelte, må jeg si at det så absolutt har forbedringspotensiale.. :) Det er liten variasjon, og veldig «ensidig», og du vil feks også, som du nenver, kunne dra nytte av å legge inn Geriljakardio, istendenfor «Kardiotrening 30 minutter på sykkel, mølle eller lignende»… Legg det for eksempel inn på dag 1, som avslutning. Og ja; intevaller bør du ikke trene som «morgenkardio».

   Når det gjelder kosthold i ditt tilfelle; så helt klart et høyt (og riktig) inntak av protein, riktige fettsyrer/fett, og begrenset inntak av karbohydrater.

   Mvh
   Cornelis i Hollywood

   • Anne-Elisabeth

    25. september 2013 at 21:57

    Takk for hurtig svar! Ja, det er lite variasjon i programmet. Men hva slags oppsett ville du valgt i såfall? Hvor mange styrkeøkter og kardioøkter i uken? :)

    • Cornelis Elander

     28. september 2013 at 21:07

     Jeg ville i så fall ha skreddersydd er program helt etter dine ønsker og behov, men sånn på stående fot vil jeg si at du burde kjøre på med 3 styrkeøkter i uka (eventuelt i kombinasjon med litt kardio), og 2-3 kardio/intervalløkter. Det viktigste er også at intensitetnivået holdes oppe, og jeg vil feks ikke ha anbefalt deg å kjøre 1.5-2 timers langøkter.. Et av de viktigste tingene du kan gjøre, også om du ønsker å gå ned i vekt, er faktisk å bygge en høyere muskelmasseprosent! Da vil kroppen din også forbrenne mer – selv i hvilemodus!

     Mvh
     Cornelis i California :)

     • Anne-Elisabeth

      1. oktober 2013 at 22:27

      Et skreddersydd program ville selvfølgelig være best, noe jeg hadde tilgang til før da jeg hadde personlig trener. Men nå må det gjøres på egenhånd, så jeg setter pris på at du tar deg tid til å svare. :-) Så da kommer jeg med noen siste spørsmål! Hvordan anbefaler du å dele opp styrkeøktene? Da tenker jeg på om jeg skal kjøre mest fullkroppsøkter eller fordele ben/overkropp/core osv. Og hvis jeg ikke løper intervall, hvordan lengde og intensitet bør jeg ha på kardioøktene?
      Tusen takk for hjelpen! Da starter jeg med nytt program og ny motivasjon. 😉

      Mvh
      Anne-Elisabeth

     • Cornelis Elander

      1. oktober 2013 at 22:46

      I ditt tilfelle ville jeg ha fordelt det med bein og overkropp separat (eventuelt også i kombinasjon med kardio). Jeg ville feks ha kjørt økter der jeg varmet opp på tredemølla i 10min., så løftet hardcore styrke i 20min. Og deretter tilbake til intervall eller løpeøkt med høy intensitet (opp mot 85-90% av maks) og rundt 10-15min. med opp- og nedtrapping.

      Mvh
      Cornelis

 11. Eva

  25. september 2013 at 21:25

  Hei!

  Jeg har et spørsmål angående vektnedgang.
  For et par år siden trente jeg stort sett løping på det man kan kalle «mosjonist nivå» og ikke så mye styrke. Senere fikk jeg øynene opp for styrketrening og roing. Ikke overraskende har dette medført at jeg har gått opp i vekt og jeg veier nå omtrent 6-7 kg mer enn tidligere. Jeg løper fremdeles, har ikke mye fett på kroppen og har god kondisjon. Jeg kan også løfte tungt, men jeg er ikke fornøyd med å være «større» som jeg er nå og kunne tenke meg å bli lettere generellt. Jeg er veldig glad i å løpe lange turer og misunner lette løpere!
  Jeg trener fast mellom 4-6 dager i uken, hvorav en til to økter er styrkeøkter og resterende er intervaller(løping/roing) og en langkjøring(løping)
  Hvordan kan jeg gjøre kroppen lettere men beholde mest mulig spenst og styrke?

  • Cornelis Elander

   28. september 2013 at 22:18

   Kjappere, kortere økter – og gjerne kombo økter med styrke og kardio. Feks. 10min på tredemølle, 20-30 intensiv styrketrening, og tilbake til mølla.

   Mvh
   Cornelis

 12. Stig

  2. oktober 2013 at 14:03

  Hei!

  Har trent styrke i ca 4-5 år nå, kombinert med mange andre idretter som fotball og ski. Er generelt veldig fornøyd med hvordan formen er! det eneste er armene! de er ganske store i forhold til resten av kroppen. trener veldig sjelden armer siden jeg ikke ønsker at de skal vokse noe mer. har du noe forslag til hvordan jeg kan trene de som gjør de mer markerte og ikke særlig større? litt rart spørsmål, men jeg føler armene vokser mye raskere enn resten av kroppen!

  Takker for svar!

  • Cornelis Elander

   3. oktober 2013 at 20:48

   Hei Stig!

   Når man er blant dem som naturlig har anlegg for å få store armer, kan nettopp det at armene blir for store i forhold til resten av kroppen bli et problem, og da kan dette være lurt å gjøre; slite dem ut! Nettopp det at du føler at de for lett blir for store, kan nettopp gjøre at de fortsetter å vokse/blir større! Trening er nemlig egentlig det samme som å slite kroppen NED (for så å spise/tilføre nok næring til at man eventuelt bygger dem større og sterkere opp igjen), og lar du da muskulaturen i armene få for mye hvile (og kun trigges gjennom indirekte trening som ved brystpress, chins, etc) vil de faktisk bare kunne bli enda større, og problemet i kroppsharmonien vil ytterlige forsterkes. Så sørg for også å trene dem hardt, og gjerne med litt flere sett/øvelser for å slite dem ut, og så heller tyngre og færre sett/reps på andre øvelser som går på feks skuldre (for å minke forskjellene).

   Lykke til!
   Cornelis

 13. sam

  6. oktober 2013 at 10:47

  hvormye skal jeg spise hvis jeg trener om natten?
  for eksempel jeg blir ferdig med treningen kl 23:00

  jeg er vegetarian, hvormye protein må jeg ha per dag
  og kan jeg erstatte det med protein shake.

  27 år
  68.5kg
  173cm

  • Cornelis Elander

   7. oktober 2013 at 02:03

   Nå er det egentlig helt uvesentlig når på døgnet du trener, for har du trent bør du også få i deg noe/nok næring.. Nå kan det selvsagt kanskje være en utfordring å få i seg et større måltid midt på natta, og det er heller ikke nødvendigvis bra å gå rett til sengs etter et større måltid (og litt av grunnen til at det ville vært hensiktsmessig å trent tidligere..). Men om du må trene så sent, og du deretter går ganske kjapt til sengs ville jeg i hvert fall ha anbefalt deg å benyttet (som du også selv er inne på) et proteintilskudd (og gjerne et kasein tilskudd rett før sengetid).

   Generelt anbefaler jeg et proteininntak på rundt 2-3gr. per kg. kroppsvekt, noe som i ditt tilfelle vil si rundt 140-200gr. om dagen.. Det er en del, og kan bli en utfordring å få i seg (særlig for vegetarianere), og jeg vil derfor anbefale deg disse produktene fra min sponsor Proteinfabrikken; http://bit.ly/1clgdaV

   Mvh
   Cornelis i LA

 14. Aram

  6. oktober 2013 at 14:49

  Hei Cornelis!
  Jeg er en gutt på 17 år og er 184 cm høy og veier 72 kg. Bør jeg gå opp i vekt?

  • Cornelis Elander

   7. oktober 2013 at 02:08

   Hei Aram!

   Nå er det flere faktorer som teller når det gjelder hvor mye en bør veie, og en av disse tingene er alder. Det er nemlig engang slik at man naturlig vil gå opp i vekt med alderen, og du er trolig ikke ferdig utvokst enda, og vil derfor naturlig legge på deg med årene. Så din vekt per i dag er normal, men du vil nok merke at den sakte men sikkert vil gå opp.

   Mvh
   Cornelis i Hollywood

   • Aram

    16. oktober 2013 at 19:28

    Takk for svar Cornelis! 😀

    • Cornelis Elander

     17. oktober 2013 at 04:59

     Bare hyggelig!

 15. Kristoffer Grovan

  7. oktober 2013 at 22:40

  Hei! Må først bare si at «vårens beste treningsprogram» fungerer fortsatt helt rått for meg. Ser fremgang mellom hver uke.

  Men ønsker å gjøre noe med kostholdet for å bli kvitt det lille ekstra på kroppen. I tillegg gå opp i vekt og muskelmasse.

  Per i dag har jeg en fysisk jobb og trener etter jobb. Så jeg må spise noe som gjør at jeg orker aktivitet hele dagen i teorien.

  Per nå spiser jeg
  lite om morgenen, men vet det må endres. havregryn har jeg hørt er bra.

  Lunsj varierer fra sted til sted, men den er som regel veldig lik det jeg spiser til middag(etter trening). Før trening kan ligne på frokosten, noe for å få opp blodsukkeret. Etter treningsøkt kylling, ris, fisk, kjøtt, grønnsaker og pasta. Jeg spiser også mye til jeg blir kjempe mett, og blir fort sulten etter noen timer. Er dette en dårlig deal?

  Hva må jeg ha mer av, hva bør endres? Kosthold har ikke vært min sterkeste side.

  Tusen takk på forhånd!

  • Cornelis Elander

   8. oktober 2013 at 19:39

   Først og fremst; takk for at du følger bloggen, og hyggelig å høre at treningsprogrammet fungerer!

   Til dine spørsmål angående kosthold; spis frokost (flere grunner til dette, blant annet at dette gjerne er det måltidet i løpet av dagen du lettere kan «fråtse» litt mer i karbs :). Videre kan det være smart å ikke spise en lunch alt for lik en middag, og heller ikke så store porsjoner at du blir «veldig mett». Heller oftere, og mindre måltider om gangen, og her er også noen gode proteinbarer du eventuelt kan ta som fine mellommåltider; https://www.proteinfabrikken.no/hovedsiden/barer/vitargor-protein-bar-65g-x-25-stk-sjokolade

   Så kort fortalt er dette hva du bør gjøre; spis frokost, spis mindre og oftere, og sørg for å få i deg nok protein og riktige fettsyrer.

   Mvh
   Cornelis

 16. Henrik

  8. oktober 2013 at 21:52

  Hei CE! Jeg er for tiden i en bulkingperiode og ligger på stødige 20% kroppsfett.
  Når burde jeg slå om, og hvordan burde jeg går frem når jeg skal ha bort dette fettet?
  Følger for tiden Wendler 5/3/1 – han jeg holde samme treningsprogram (dermed progresjon) og rett og slett redusere kaloriintaket?

  På forhånd takk!

  • Cornelis Elander

   8. oktober 2013 at 22:39

   Du kan fint fortsette å bygge masse, selv om du går ned i fett%. Du behøver ikke nødvendigvis å redusere kaloriinntaket, men heller bytte om på hva du spiser. Du kan feks fint følge 16-8 dietten, med et godt kalorioverskudd – uten å nødvendigvis legge på deg masse fett – slik som «Mister Wolverine» gjorde: http://corneliselander.com/2013/05/30/slik-spiser-en-wolverine/

   Og jeg vil heller anbefale deg å benytte forskjellige tilskudd, som ZMA (http://bit.ly/16vO4ur), kreatin, og glutmaine.

   Mvh
   Cornelis

 17. Camilla

  24. november 2013 at 21:02

  Hei CE!
  Jeg er ei jente på 17 år som har kommet i den perioden hvor trening har blitt veldig viktig for meg. Jeg har satt meg mål om stram og veltrent kropp, god kondisjon og generelt en bra helse. Jeg har ett bra treningsprogram med en venninne, men problemet ligger i kosten.

  Jeg var veldig flink de første ukene med å kostholdet. Jeg spiser knekkebrød istedenfor brød, jeg spiser masse frukt og har kuttet mye ned på karbohydratene. Jeg holdt meg til usunn mat på lørdager, men har begynt å dette mer ut etter hvert. Jeg sliter veldig med å takke nei til usunn mat, og føler det blir mer og mer av det. Jeg er innstilt på å gjøre det bra på trening og kunne oppnå målene mine, men jeg sliter veldig mye med gamle vaner.

  Jeg er usikker på hvor mange måltider om dagen jeg skal spise, hvor mye/stor porsjonen skal være og hvordan jeg rett og slett skal klare å holde meg unna sukker. Jeg har lest mye på nettet, søkt etter råd og veiledning, men har ikke funnet noe som hjelper.

  Jeg ønsker virkelig å få en fit kropp slik at selvfølelsen kan bli bedre, og at jeg endelig kan si «jeg klarte det.»

  Håper du kan hjelpe med CE, trenger virkelig råd og veiledning!

 18. Jarand

  9. januar 2014 at 23:11

  Hei lurte på hva du synes er en grei alder og starte med kosttilskudd som Kreatin , Glutamine og ZMA ?

 19. Magnus

  17. februar 2014 at 02:34

  Hei!
  Jeg trener mandag,tirsdag,torsdag,fredag og søndag.
  Jeg er 170 høy og veier 76kg. Jeg har gått ned 4 kg på to uker nå. Og jeg begynner å se litt mer av magemusklene enn jeg gjorde før.
  Det jeg prøver på er å få bort en del fett jeg har på kroppen og få store muskler. Men har hørt at man skal glemme det med fettet, og bare trene for å bli «stor» først. Og deretter begynne å gå ned i kg og fettprosent?

  Jeg har prøvd en kombinasjon av dette. Jeg starter alltid dagen med å gå 35-45 minutt på tom mage. Og etterpå spiser jeg f.eks. egg og kyllingfilet. Og senere på dagen trener jeg styrke for å bli «stor». Er dette en dårlig måte å trene på ? Jeg har gått ned i fett synes jeg, men blir det da tyngre å trene seg til stor når jeg har mindre fett ? :)

  • Cornelis Elander

   19. februar 2014 at 04:21

   Hei Magnus, og takk for at du følger meg og bloggen!

   Nei, det er ingen «dårlig» måte, selv om jeg personlig ville anbefalt deg et par andre veier å gå. Først og fremst; jeg er en sterk motstander av prinsippet «bli stor først (og spis hva du vil, etc) for så å deffe seg ned igjen, og personlig mener jeg at den beste veien å gå nettopp er å komme i så bra form som mulig, og bygge muskulatur SAMTIDIG som man får fram defineringen. Så er vi inne på mitt neste poeng; det at du vil gå ned i fettprosent av å bygge muskler og bli stor! Så det å skulle jobbe seg opp, for så å «jobbe seg ned igjen» er ikke akkurat nødvendig, og markeringene og definisjonen vil komme naturlig om en trener hard og riktig. Hovedmålet bør for deg være å trene så hardt som mulig (så få gjerne med deg en treningspartner!), og spis proteinrikt og sunt ved siden av – og supplementer feks med kreatin og et proteinpulver.

   Stå på, og hold meg oppdatert med hvordan det går!

   Mvh
   Cornelis :)

 20. Pingback: God helg fra LA og Hollywood

 21. Jørgen

  24. mars 2014 at 18:59

  Hei.
  Har endelig kommet igang å trene igjen etter et år med nyfødt i hus.
  Brukt noen uker på å komme igang med kosthold å rolig styrketrening og begynner nå å bli klar for å trøkke til!!
  Trener styrke 3-5 ganger i uken.
  Skal starte med denne Geriljakardioen pga. Kort tidsbruk å effektivt(forhåpentligvis).
  er 182 høy 103 kg. 21 år. Vil ned i fettprosent men også bli sterkere. er relativt kraftig bygd uten å være «feit».

  Mat det går i her i huset nå er: Karbonadekjøttdeig, Kylling, laks, svinefilet/strimler, biff, ris, potet, grønsaker og frukt. I tilegg til havrgryn å melk som fast frokost ilag med en protein shake.
  Tror du det er noe hold i dette opplegget?
  utenom det hva mener du om kosttiskudd som Kreatin å BCAA?

  Tips til beste før å etter trenings måltid?

 22. Pingback: Proteinpannekaker - som vist på TVNorge

 23. Marius

  13. april 2014 at 18:22

  Hei.
  jeg har litt problem med den høyre armen er større en venstre om det er vanlig eller at jeg løfter feil. jeg spiller håndball 3 ganger i uka om det er det som gjør det?.
  jeg trener styrke 5-6 ganger i uka jeg begynte å trene for 2 uka sia og skjer ikke nå resultat. hvor lenge kan jeg se at jeg har fått former og er det bra og trene alene eller med en venn. hva kan jeg spise og drikke får å få et bra resultat. broren min er 19 år og han sier at jeg skal drikke mye proteinpulver men jeg vill ikke se utsom en boble. jeg kan drikke middels. så jeg lurer om jeg kan vite litt om deg hvor lenge trente du og hvordan program begynte du med ferr og bli så stor.
  Takk

  • Cornelis Elander

   28. april 2014 at 05:42

   Hei Marius!

   Først og fremst; dette er veldig vanlig hos mange, og kan komme av flere ting (der håndballen kan være en faktor [om du bruker den ene mer i visse kast etc.]). Ellers er det vanlig å se slike forskjeller hos særlig de som trener mye med stang eller apparater, og mitt råd er derfor alltid at man trener med frivekter og manualer så mye som mulig! Nå er det slik at trening tar tid, og det vil nok ta litt lengre tid enn et par uker før man ser de virkelig store forskjellene, men likevel vil du (ved å benytte deg av et riktig opplegg og program utifra dine mål og ønsker) ganske kjapt kunne merke en viss forskjell, både i energi, styrke, men ikke minst i hvordan muskulaturen og kroppen ser ut. Et godt og sunt proteinpulver vil kunne sørge for at du får i deg nok av de viktigste byggesteinene vi trenger for å bygge muskelmasse, og dermed det du har som mål – og et proteintilskudd vil IKKE gjøre at du ender opp med å se ut som noen boble eller bli «for stor».

   Selv har jeg trent med mye hardcore trening, og benyttet meg av gode kosttilskudd som kreatin og proteinpulver i snart 15år nå :)

   Stå på, og takk for at du klikker innom bloggen!
   Cornelis

 24. Tuva

  26. april 2014 at 22:21

  Hvor mye koster et skredderskydd program? Tuva

  • Cornelis Elander

   28. april 2014 at 05:43

   Email er sent!

   Mvh
   Cornelis

 25. Maria

  27. april 2014 at 01:54

  Du sier man burde løpe geriljakardio i 5 minutter til sammen, altså 8-10 ganger. Forbrenner man mere om man dobbler det? altså løper 16 ganger til sammen.

  • Cornelis Elander

   28. april 2014 at 05:45

   Hei Maria! Nå er geriljakardio så intensivt og hardt at man, om man trener det riktig, ikke vil kunne klare å utføre mer enn rundt 8-10 runder. Klarer du lett mer enn dette har du trolig ikke utført de første rundene til ditt maksimale nivå, og bør øke tempo og intensitet videre.

   Stå på, og takk for at du titter innom bloggen!
   Cornelis

 26. Pingback: Treningsøkt, biltur, og Laguna Beach..

 27. Marie

  13. mai 2014 at 08:08

  Hei!
  Vil først og fremst si at jeg digger bloggen din! Klikker innom den hver dag før skolen, og har blitt inspirert til et bedre kosthold og smartere trening.
  Men, nå er det ikke lenge til sommerferien, og jeg vil ha en større og strammere rumpe. Kan du sette opp et «rumpeprogram» som gir resultater innen ganske kort tid? Trener hjemme og på treningssenter, så har tilgang til vekter osv. Hvilke øvelser er best, og hvor mange sett og repetisjoner må jeg ta for å få framgang? Hvor mange ganger i uka må jeg trene rumpa for å få resultater?

  Dette var mange spørsmål, men håper virkelig du kan hjelpe meg!
  På forhånd, tusen takk :)

 28. Meg

  1. juli 2014 at 22:12

  Hei. Jeg har hørt mangen forskjellige myter når det gjelder egg. Først og fremst meiner noen at det ikke er bra å ete for mye egg pga fettet og kolesterolet i eggeplommen, mens andre sier du skal ete så mye egg som du bare klarer fordi det er bra med proteiner. Så nå er jeg litt forvirret, og lurer spesielt på om det går fint å ete egg om kvelden? Nå snakker jeg ikke akkurat om speilegg eller rått, men mer om kokt egg

  • Cornelis Elander

   28. februar 2015 at 09:00

   Hei, og takk for at du klikker innom bloggen! Når det gjelder egg mener jeg det bare er å spise i vei (og også noe som stadig flere og flere studier stemmer seg enig med meg i..). Så bare kos deg med egg, enten til frokost eller kvelds – også da dette er en ypperlig og god proteinkilde!

   Stå på!
   Cornelis