Få mindre fett og mer muskler:

Av den 6. januar 2014

magefett
Lyst på mindre fett, og mer muskler? Finn de beste tipsene her:

Tren hardt, kort, hyppig, og riktig!
Det viktigste du trenger å gjøre for kroppen din kan enkelt og greit oppsummeres i setningen min; tren hardt, kort, hyppig, og riktig. Følger du den regla vil du nemlig se resultater, og det veldig kjapt! Langvarige, bedagelige treningsøkter med lav intensitet er ut, og in er nå rådet jeg har proklamert overfor dere i årevis – at man bør trene hardere, kortere økter, men øke intensitetsnivået! Ser du nemlig ikke noen resultater av all treninga du utfører i så lite som 4-6 uker trener, eller gjør, du nemlig noe feil!

bestill_treningsprogram

Geriljakardio
Jeg har tidligere nevnt hvilken metode jeg mener forbrenner mest og best, og hva de som virkelig ønsker å miste fett (men som samtidig ønsker å opprettholde mest mulig muskelmasse) bør trene. Teknikken heter Geriljakardio, og utført riktig er dette trolig noe av det beste, men også hardeste, du kan legge inn i programmet ditt. Det vil få svetten til å sprute, og fettet til å renne av, MEN det stiller også svært høye krav til disiplin, innsatsvilje og ikke minst fysisk form. For selv om geriljakardio i praksis bare tar noen skarve minutter å trene, er dette virkelig noe av det tøffeste vi kan trene. Og du bør være i helsemessig god form for å benytte metoden – som ikke nødvendigvis behøver å passe for alle.

Treningsprogram: Iform på 12uker

Hovedpoenget med treningen er at det skal trigge akkurat nok til å forbrenne det vanskeligste fettet så mange av oss sliter med å bli kvitt, uten at kardioøkten skal «angripe» muskelmassen du har jobbet så hardt for å oppnå.

Les også: Geriljakardio – den enkleste veien til en stram kropp

Spis deg til en stram kropp!
De fleste mener at for en stram og trent kropp med mindre fett og mer synlig muskulatur må særlig kostholdet på plass. Selv mener jeg blant annet at det er vel så viktig å få i seg nok riktig fett og protein som bare å trene hardt og riktig, og for mange kan det for eksempel være essensielt å benytte smarte proteinshaker og enkelte former for tilskudd skal en virkelig få den stram(meste) og mest veltrente kroppen.

Sjekk blant annet ut Proteinfabrikkens produkter som jeg er ambassadør for i Norge, og anbefaler på det varmeste. Dette er velsmakende, og trygge norsk produserte produkter som virkelig vil kunne hjelpe deg i mål med hva enn målet ditt måtte være for 2014!

God mandag fra Hollywood – og la oss bygge sommerformen nå!
Cornelis

16 Comments

 1. Trygve

  6. januar 2014 at 15:51

  Hei der, er fast følger av bloggen og har et spørsmål. Jeg begynte nylig å gå på proteinshake, en etter trening og en på kvelden. Skal keg også ta proteinshake de dagene jeg ikke trener?

  • Cornelis Elander

   6. januar 2014 at 18:46

   Hei Trygve, og tusen takk for at du følger meg og bloggen! Setter stor pris på det!

   Til ditt spørsmål; fint at du tar en etter trening, og det kan være smart å også ta en senere på kvelden. Når det gjelder hviledagene gjelder stort sett samme regel, og dette er tiden da du faktisk vokser og bygger muskulatur! Så ja, det er vel så viktig å få i seg riktig næring de dagene man eventuelt ikke trener.

   Stå på!
   Cornelis

 2. Love

  7. januar 2014 at 18:24

  Hei, er en jente på 16 år som lenge har slitt med det å komme meg ut og faktisk gjøre noe. Jeg har går på dans en gang i uka og har begynt å gå litt turer noen ganger i uka. Men jeg vil veldig gjerne øke kondisjonen min og faktisk få noen muskler i de veldig svake armene mine. Har lenge tenkt å begynne på et treningsstudio, men siden jeg bor ute i ingenmannsland og det ikke går noen fornuftige busser .. ever, så er det å faktisk komme seg dertil litt vanskelig som i veldig vanskelig.

  Så om jeg faktisk skal klare å trene må det bli hjemme og ta til hjelps med det jeg har rundt meg. Men problemet mitt er, samtidig med det å faktisk få nok motivasjon, er å vite hva jeg skal gjøre. Jeg kan sittups, armhevinger, planke, knebøy og en sånn greie der jeg løfter hele kroppen opp og ned. Og det er vell det jeg kan av styrkeøvelser. Ellers når jeg søker rundt på styrkeøvelser så er det slike som du må ha apparat til. Så det jeg lurer på er om du har noen øvelser jeg kan gjøre hjemme. Uten å måtte ha veldig mye apparat, kanskje bare en treningsball eller noe lignende.

  Og hva er den mest effektive måten å trene kondisjon på? Er det intervaller eller er det langkjøring? Og hvor lenge skal jeg egentlig jogge? Om jeg trener intervaller hvor stor intensitet skal jeg ha og hvor lenge mellom hver?

  Hvor lenge skal hver treningøkt være? Er det best å varme opp med en joggetur først og så ta styrke, eller er det best å fokusere på styrke en gang og så kondisjon en annen gang? Jeg leser om bloggere som trener opptil fire-fem ganger i uka, og det høres veldig mye ut. Når du er i startfasen av å faktisk begynne å trene, hvor mye anbefaler du at jeg skal trene da?

  Tilslutt hvor nazi må du være på kostholdet for å opprettholde en sunn kropp? Jeg ser ikke på å gå masse ned i vekt, men mer slik at jeg kan føle meg vell i min egen kropp. Gå i bikini på stranden uten å måtte skjule magen min. Jeg prøver å spise så sunt som mulig, spise salat til middag og unngå så mye søtsaker. Men noen ganger er det litt for lett og falle for fristelsen, spesielt når børdskiver og ekkel middag ikke frister. Er det sånn at jeg må gå på lavkarbo, telle kalorier og spise så mye av det og det. Eller kan jeg spise som jeg vil, så lenge jeg spiser sunt, som i kylling, biffstrimler (som er det eneste kjøttet jeg spiser) med pasta/ris og grønnsaker? Eller fisk og poteter? Uten å tenke på hvor mye jeg spiser av det, men at jeg spiser jeg mett. Og heller unne meg litt søtt på fredagskvelden.

  Jeg vil VELDIG gjerne komme meg i form og setter utrolig pris på hjelp, håper du svarer selv om det var en god del ting jeg spurte deg her.

 3. Olav A Grande

  7. januar 2014 at 22:03

  Meget bra blogg å lese på! :)

  Glad jeg ble en av dine kunder.

  Har testet ut gerilja cardio etter å ha lest her om det, FUNKER meget bra!

  takk for det :)

  • Cornelis Elander

   9. januar 2014 at 04:21

   Godt å høre, og tusen takk for at du følger meg og bloggen!

   Cornelis

 4. Camilla

  12. januar 2014 at 00:46

  Godt Nyttår Cornelis!! Herlig med nytt år og nye utfordringer.. Sommerkropp 2014 it is :)
  Geriljakardio er kongeøvelse, digger den!!!

  • Cornelis Elander

   14. januar 2014 at 23:30

   Så godt å høre Camilla, og godt nyttår til deg og!! Nå er det bare å gi jernet!

   Cornelis :)

 5. Anja

  15. januar 2014 at 18:01

  Hei! Leser mye av det du skriver og synes det er både nyttig og fornuftig. Lurte på hvor ofte man kan/bør trene geriljakardio ev. annen intervalltrening og hvordan det bør kombineres med styrketrening da f. Eks en to splitt med fire økter i uka?

  • Cornelis Elander

   16. januar 2014 at 21:34

   Hei Anja, og takk for at du følger meg og bloggen! Setter stor pris på det!

   Til dine spørsmål; Min anbefaling er at du trener annen form for intervalltrening/kardio, for så å bare utføre én veldig hardcore geriljakardioøkt i uka – noe mer er vanskelig å få til på en ordenlig måte!

   Cornelis

 6. Pingback: SELVSAGT DOPET NORSKE UTØVERE SEG!

 7. Sindre

  21. januar 2014 at 08:16

  Hei Cornelis.
  Jeg gjør ett forsøk på å stille det spørsmålet sikkert mange lurer på men som er vanskelig få til…
  Hvordan i all verden blir man kvitt de siste kiloene rundt magen?

  Jeg har nå trent vekter i ca 1 år, brukt mye av tiden på starting strenght og fått god fremgang og tydelig synlige muskler i forhold til før. Men når man skal spise mye sund mat og trener spiser man jo mer så de de få 2-3 kiloene på magen utenpå magemuskelene vil jo ikke bort..
  Hva gjør jeg bortsett fra det selvfølgelige som er å spise mindre.. Men hvordan få til det. Jeg spiser bare sundt men trenger jo mat for å bygge muskler og sjeldent jeg slår meg veldig løs på den usunne veien..

 8. Alan

  2. februar 2014 at 20:47

  Hei. Jeg veier ca. 53 kilo og er 16 år (17 i mars). jeg trener biceps, triceps OSV, prøver og få større muskler og få sixpack. Hva er lurt for meg og spise og trene, for å gå opp i vekt og få større muskler, kropp?

 9. Pingback: Styrkeøvelser for bein

 10. Mariann

  10. februar 2014 at 13:08

  Hei!
  Er karbohydrater rett etter trening nødvendig, eller er det overvurdert? Tenker nå spesielt i sammenheng med redusering av fettprosent :)

 11. Pingback: Ikke tid til å trene?

 12. Pingback: Slik får du trente ben