Min LA frokost – hvordan ser din ut?

Av den 27. januar 2014

LA frokost
Her er hvordan min hverdag gjerne starter – med frokost på stamstedet Le Pain Quotidien i LA.

Dagene mine her i LA starter som oftest ganske likt; med frokost på favorittrestauranten, Le Pain Quotidien. Her er alt fra kaffen, brødet, pålegget, osv økologisk og fremstilt på best mulig måte, og det eneste stedet i LA/USA du finner ordentlig sunt, godt brød. Personlig pleier jeg å gå for en kurv full med passende tilbehør som yoghurt, egg, pariserskinke, og (litt) syltetøy. Og ved siden av dette går det gjerne 4-6 shots med sterk espresso på strak arm.. Man trenger energi for å yte, og dette er hvordan jeg oppnår nettopp det..

Så hva spiser du til frokost – for du spiser frokost ikke sant??
Cornelis

bestill_treningsprogram

35 Comments

 1. Stine

  27. januar 2014 at 19:40

  Så godt ut!!

  • Cornelis Elander

   27. januar 2014 at 19:50

   Kan love deg at det også er det :)

 2. Anne h.

  27. januar 2014 at 19:41

  He iCornelis, jeg lurte på om du har noen tips til å miste kiloene rundt magen.. og gjerne gjennom å spise bedre? (liker ikke å trene så mye :)

  • Cornelis Elander

   27. januar 2014 at 19:52

   He he, ja det er jo slik at kostholdet nesten er viktigere enn selve treninga i seg selv (selv om jeg selvsagt også anbefaler deg å bruke kroppen litt også da :)

   Enkelt forklart vil jeg si; spis ofte og små måltider med mye riktig fett, protein, og generelt langsomme karbohydrater – bortsett fra rett etter en trenignsøkt da du fint kan få i deg noe kjappere for å bygge/styrke muskulatur.

   Mvh
   Cornelis i LA

 3. We

  27. januar 2014 at 19:44

  Hei

 4. Lena Westlie

  27. januar 2014 at 21:24

  Hei Cornelis!
  Tusen takk for masse flott info du deler med oss :)
  Jeg for min del starter alltid morgenen med frokost. To skiver grovbrød med skinke og agurk, en gresk yoghurt. En kopp med grønn te.
  Var ikke flink med mat før, men etter at jeg la om kosten og bynte å trene så prøver jeg å spise med fire timers mellomrom. Angrer ikke et sekund på at jeg la om livsstilen.
  Så takk igjen for at du inspirerer oss :)

  Klem Lena

  • Cornelis Elander

   28. januar 2014 at 19:31

   Så hyggelig å høre, og stå på videre Lena! Så sees vi både her og der :)
   Cornelis

 5. Therese Pettersen

  28. januar 2014 at 23:26

  Kunne gjort mye for å våkne opp i LA med den frokosten hver dag ja, haha.
  -Og tusen takk for all informasjon og kunnskap du deler med oss lesere, du inspirerer hvertfall meg til å fortsette treningen min 😀

  • Cornelis Elander

   28. januar 2014 at 23:36

   Så hyggelig å høre Therese! Setter enormt stor pris på det!
   Stå på videre, og bli med på ferden mot sommerformen 2014!

 6. Andreas

  28. januar 2014 at 23:27

  Så bra ut det her sjef! Starter alltid min dag med et godt måltid, enten noen kokte egg med et par skiver, eller cottage cheese med fersk frukt, og litt youghurt eller en smoothie 😉

  • Cornelis Elander

   28. januar 2014 at 23:36

   Nice :) Dagens på mange måter viktigste måltid!

 7. Pingback: Treningsprogram for dine mål og ønsker

 8. Stian H.

  4. februar 2014 at 23:21

  Hei!
  Så himmelsk ut!
  Men jeg har et spørsmål; Vil sterk espresso gi deg mye energi til f.eks. en fotballtrening eller en crossfit-trening? :)
  På forhånd takk for svar!

  • Cornelis Elander

   5. februar 2014 at 19:36

   Ja Stian, en kopp eller to med espresso kan for mange fungere. Enkelte vil si/mene at det er andre ting som er bedre (selv om jeg der er helt uenig :)

   Stå på, og håper du fortsetter å klikke innom bloggen!
   Cornelis

 9. David B

  8. mars 2014 at 23:40

  Hei Cornelis, flott side og mye interessant å lese.

  Bare lurte på hva du tenkte om vanlig havregryn og melk til frokost? Dette er uten tilsatt sukker. Er dette et godt valg for sunn frokost?

  • Cornelis Elander

   9. mars 2014 at 05:59

   Hei David, og takk for at du følger meg og siden! Ja, havregryn med skummet- eller lettmelk er et veldig bra frokost valg!

   Stå på, og god søndag fra LA!
   Cornelis

 10. Jeanette

  13. mars 2014 at 16:03

  Hei C,

  Takk for en inspirerende blogg!

  Hva vil du si er riktig mengde inntak av frokost + lunch for en mann på 1.85. 100 kg. Målet er vektreduksjon.
  Holder det med 300g cottage cheese + bær til lunch?
  Hvor mange gram havregryn bør det være til frokost ?
  Hvor mange rugsprø, knekkebrød med magert pålegg ?

  Håper på svar ☺️

  • Cornelis Elander

   15. mars 2014 at 03:54

   Hei sann, og takk for at du følger meg og bloggen! Setter stor pris på det, og hyggelig å høre at du liker det du leser! Når det gjelder dine spørsmål må jeg selvagt understreke at svaret mitt er basert på et generelt grunnlag, og at det så absolutt ikke er noen «fasit» (da dette kan variere fra person til person), men 300g cottage cheese med bær høres ut som en god lunch for denne personens mål, mens du til frokost feks kan si at rundt 70-100g havregryn/grøt kan være en smart løsning. Ellers er feks 2-3 glutenfrie knekkebrød med magert, proteinrikt pålegg et godt alternativ – eventuelt som et smart mellommåltid.

   Stå på, og igjen takk for at du følger bloggen!
   Cornelis

 11. Yvonne Lid

  26. mars 2014 at 22:41

  Hei du! Datt over denne artikkelen din om frokost og ville bare spørre deg om hva du tenker om Periodisk faste eller biorytmedietten av Børge Fagerli. ( jeg går ut ifra at du har litt kunnskap om den) Du sier at frokost er dagens viktigste måltid , med hva grunnlag kan det sies når flere (senere) studier viser at det er ikke NÅR maten inntas, men mye totalen av inntak som teller. OG det har kommet frem at det ikke er nødvendig å spise hver 3-4 time, spise frokost , ikke spise så mye før man legger seg, det metabolske vindu er ikke så kort som man tror osv.. Huff, ble mye dette, Om du syns det er for mye å svare på , er det HELT ok. Krever jo nesten et eget innlegg.. :) Jeg har jobbet en del sammen med Thomas Vestre som skriver gjesteinnlegg hos deg og dersom følger jeg også litt med på hva du skriver 😉 Ha en fin kveld!

  • Cornelis Elander

   27. mars 2014 at 05:26

   Hei Yvonne, og hyggelig at du klikker innom! Nå finnes det mange veier til Rom, og det vil alltid være noe som fungerer for noen, men ikke for andre – og vice versa. Nå synes jeg det kan være spennende å se effekten av forskjellige metoder, slik som feks 16-8 dietten jeg har skrevet om tidligere; http://corneliselander.com/2013/05/30/slik-spiser-en-wolverine/ der du altså faster 16 timer i døgnet, for så å spise i 8. Men man må jo alltid se an enkeltindividets mål og mening med dietten, og det er derfor heller ikke noe oppsett som fungerer for absolutt alle. Når det kommer til dette med å få i seg en frokost er jeg likevel ganske bestemt på at dette er veien er å gå, ikke bare fordi det eventuelt vil gjøre at du forbrenner mer/mest, men fordi det har mange andre viktige aspekter som feks rett og slett bare å starte dagen på en god, og mindre stressende måte – noe som igjen kan gi utslag i overvekt, og andre helseplager, og viktigheten av et korrekt måltid ligger jo ikke alltid bare i hvor mange kalorier man forbrenner eller ei :)

   I tillegg er det å følge en del av de «populære» diettene gjerne en midlertidig løsning, og man ser jo gjerne at ekstreme dietter som feks periodisk faste eller lavkarbo gjerne er noe mange klarer å følge over en kort(ere) periode, for så å «sprekke» og ende opp som før..

   Igjen; takk for at du klikker innom, og hils Thomas fra meg! :)
   Cornelis

 12. Lasse

  27. mars 2014 at 13:43

  Hei Cornerlis!

  lurer litt på hva som er anbefalt til frokost som man får rikelig med rikgt fett?
  sliter da med og fjerne den nedeste delen på magen fra navlen og ned. føler jeg spiser greit og trener 4-5 ganger i uken. men får som sagt da ikke vekk denne delen av magen. Den har hvert der i et par år. Har du en anbefalt frokost som kan hjelpe på dette? :)

  på forhånd takk :)

  • Cornelis Elander

   9. april 2014 at 04:05

   Ja, miks feks inn avokado inn i en sunn salat, fisk (som makrell i tomat) på glutenfritt eller grovbrød, eller feks muesli med riktige nøtter og frø. Mye bar som kan mikses inn, men generelt er det viktig bare å få i seg en sunn og god frokost, og den må ikke nødvendigvis bestå av mye fett, men litt (riktig) karbs og noe protein.

   Stå på, og takk for at du følger meg og bloggen!
   Cornelis

 13. Alexander Gjerde

  8. april 2014 at 21:00

  Hei Cornelis
  Jeg fant siden din etter jeg så deg på 4 stjernes middag.Veldig bra side. Jeg er en hard gainer og prøver å spise masse karbohydrater som pasta, poteter og ris, spiser kjøtt 4 og 5 ganger i uka + proteinshake etter trening. Muskelmassen øker sakte så lurte på om du hadde noen tips.

  Tusen takk:)

  • Cornelis Elander

   9. april 2014 at 04:08

   Hei Alexander, og takk for at du både tok deg tid til å finne siden og at du liker den! Setter stor pris på det!

   Til dine spørsmål: Ja, jeg vil blant annet trekke fram kreatin monohydrate eller glutamine som gode tilskudd for muskel gain og å gå opp både i vekt og styrke, i tillegg til at det selvsagt er viktig å få i seg nok protein og nok av de viktige byggesteinene vi trenger for å bygge. I tillegg er det selvsagt viktig å trene hardt i tillegg til at jeg mener det vil være smart å trene kort, hyppig og riktig!

   Stå på, og takk igjen for at du sjekket innom bloggen!
   Cornelis

 14. Bent

  10. april 2014 at 20:40

  Hei
  Artig å kikke innom bloggen din. Er 55 år og har planer om å gå opp noen kilo i muskelmasse. Veier nå 83 kg, er 1,82, skulle hatt mindre rundt magen og mer på overkroppen, bryst, rygg og armer. Har høy forbrenning, så derfor vanskelig å legge på meg (fremstår nå som litt for slank). Hvor ofte bør jeg trene? Hvor lenge av gangen? Har også lyst til å trene kondisjon, men har droppet dette siste året pga jeg da går ned flere kilo – har ikke lyst til det. Beste øvelse/trening for muskelmasse på overkropp og da særlig bryst og rygg?

  • Cornelis Elander

   10. april 2014 at 20:52

   Hei Bent, og hyggelig at du titter innom! Uten at jeg verken har møtt deg eller alt om dine treningsrutiner og bakgrunn kan du på et generelt grunnlag si at en person i ditt tilfelle gjerne bør ligge på 4-maks 5 økter i uka, av godt under 1 time gangen. Trener du svært hardt og effektivt vil det være godt mulig å gjøre unna gode økter på så lite som 30-45min. gangen (styrke) og eventuelt følge opp med litt kardiovaskulær trening avslutningsvis. Personlig anbefaler jeg, og særlig for personer som i ditt tilfelle der man ønsker å beholde så mye muskelmasse og vekt som mulig, å benytte geriljakardio – da dette er noe av den beste fettforbrennende treningen, samtidig som det ikke angriper for mye av muskelmassen. Når det gjelder beste øvelse for overkropp, med særlig fokus på bryst og rygg; da vil jeg kort og godt si tunge (flat og skrå-) benkpress, dips og ikke minst pullups – og de to siste gjerne med vektbelte.

   Stå på, og takk igjen for at du leser bloggen!
   Cornelis

 15. Pingback: Only in Hollywood: Fit Dog Sports Club..

 16. Ida

  11. mai 2014 at 21:48

  Hei!
  Leser bloggen din hver dag, og har fått masse nyttige tips i forhold til både kosthold og trening. Du er utrolig flink som deler dette med oss andre, tusen takk! Du har den beste bloggen jeg vet om. Den er så utrolig interessant!
  Når det er sagt, så lurer jeg på en ting. Vi nærmer oss sommeren, og jeg har en veldig flat rumpe! Jeg lurer på om du har noen gode forslag til øvelser jeg kan bruke for å få en større rumpe? Skal jeg bare begynne med styrketrening, og droppe kondisjonstrening? Hvor mange dager i uka må jeg trene styrketrening for å få resultaterpå rumpa? Kunne du gitt meg noen forslag til hvor stor belastning og antall sett per øvelse? Jeg er 17 år, 1.80 m høy, 60 kg og sånn passe sterk

  • Cornelis Elander

   12. mai 2014 at 06:33

   Hei Ida, og tusen takk for veldig hyggelig hilsen! Setter stor pris på det, og hyggelig å høre at du liker bloggen!

   Til dine spørsmål; det vil være hensiktmessig for deg å kombinere begge deler, og to av mine personlige favoritter for dette er blant annet tunge, riktig utførte knebøy, og trappetrening! Sistnevnte vil kunne gi deg raske resultater og er ypperlig for både å stramme/bygge opp rumpa, kondisjonen, og ellers styrken i beina!

   Så start blant annet med 1-2 hardcore økter på dette, der du finner en middels lang trapp (50-100 trapptrinn) og går eller løper opp og ned dette (feks mellom 10-20 ganger..). DET vil merkes!

   Stå på, og hold meg oppdatert med hvordan det går!
   Cornelis

 17. Ida

  12. mai 2014 at 22:02

  Tusen takk for raskt svar! Jeg skal virkelig teste ut dette programmet! Hvor mange sett og repetisjoner med knebøy skal jeg ta, og skal jeg bruke vekter for å få litt ekstra tyngde? Er litt usikker på om det er noen trapper i nærheten av der jeg bor, som jeg kan bruke. Hvis det ikke er det, vil det å løpe i oppoverbakke gi samme effekt eller anbefaler du noe annet?
  Tusen hjertelig takk for hjelpen!

 18. Cornelis Elander

  13. mai 2014 at 03:13

  Hei igjen Ida! På knebøyen må du nesten prøve deg litt fram hva gjelder tyngde, men du bør ligge på rundt 4-5 sett totalt, og mellom 8-15 reps. på hvert sett. Når det gjelder det å løpe vs. trappetrening vil jeg si at for ditt mål vil særlig trappetrening kunne være effektivt, og noe jeg anbefaler på det sterkeste! Ellers vil det å løpe kunne fungere, men trappetrening er altså favoritten :)

  Stå på, og så håper jeg du fortsetter å klikke innom bloggen her!

  Cornelis

 19. Pingback: Treningsprogram

 20. Ida

  13. mai 2014 at 06:07

  Tusen takk for den gode hjelpen! Dette skal prøves ut med en gang

  • Cornelis Elander

   13. mai 2014 at 09:14

   Ikke noe problem, og takk for at du leser og følger bloggen!

 21. Pingback: SPIS DEG TIL SIXPACK!