Treningsprogram: Slik kommer du iform til sommeren!

Av den 2. mars 2014

Det finnes mange veier til Rom, men en av de beste (for å oppnå maksimal muskelvekst og en godt trent kropp) er ved å trene rått og hardt! Her er ukas treningsprogram fra Cornelis:

Nå er det klart at ikke alle av oss kan trene like hardt og intensivt, og det er viktig å ta visse forholdsregler. Vær for eksempel påpasselig med at du ikke pusher deg selv hardere enn at du fortsatt klarer å utføre øvelsene riktig, men så fort teknikken sitter er det bare å gi jernet! Og jeg vil tørre å påstå at de aller fleste av oss rett og slett ikke trener hardt nok.

UKAS ØVELSER
Uavhengig av hva (kropps-) målet ditt måtte være, finner du her noen gode og viktige øvelser du bør ha med i treningsprogrammet ditt.

bestill_treningsprogram

Dips
En av de aller beste brystøvelsene som finnes som også tar vel så godt på både triceps og skuldre. Dette er rett og slett en av de beste øvelsene du kan kjøre for overkropp generelt! Derfor mener jeg også at ethvert godt treningsprogram bør ha denne med, og jo oftere du kjører dips jo lettere vil det også bli! Så ikke fortvil om det skulle føles tungt og hardt til å begynne med!
Dips2
DIPS: Ta tak i håndtakene, og plasser deg med utstrakte armer og skuldrene over håndleddene. Senk så overkroppen og overarmene framover og ned (til det oppstår en ca. 90 graders vinkel i albueleddet), og press deg så opp igjen til utgangsposisjon før du repeterer.

Tips! For å utføre en korrekt dips skal overarmene gå så langt ned at de (i profil) er parallelle med underlaget, altså cirka 90 grader i albueleddet, men det er ikke noen vits i å gå lengre ned enn dette da det kan medføre skader!

Les også: Lyst til å gå ned i vekt?

Sittende kabelroing
Dette er en ypperlig øvelse for å styrke og isolere ryggen, og noe du bør ha med i programmet ditt om målet er å bygge en bred og godt trent ryggtavle.
Sittende_kabelroing
SITTENDE KABELROING: Len deg framover med ryggen rett, og ta tak i håndtaket. Trekk så håndtaket mot deg, rett deg opp til du sitter rett, og dra skuldrene ned og bakover. Bøy i albue- leddet og trekk håndtaket mot mageregionen med albuene langs siden av kroppen, og med underarmene parallelle med underlaget. Beveg deg så framover igjen med en kontrollert og rolig bevegelse, og ”slipp” aldri bare vektene tilbake.

Viktig! Krum aldri ryggen når du lener deg framover, hold ryggen rett under hele øvelsen, og len deg aldri mer bakover enn at du sitter i en oppreist posisjon.

bestill_treningsprogram

Skråbenk med stang
En av de beste, og viktigste øvelsene du kan kjøre for å trene opp brystkassen, og vil hjelpe på både styrke og stabilitet. Øvelsen trener hovedsakelig øvre del av brystkasse [pectoralis] og er etter min mening mye viktigere for de aller fleste av oss enn vanlig [flat] benkpress er.
Skrabenk_med_stang
SKRÅBENK MED STANG: Hold vektstangen med et overhåndsgrep, og litt bredere enn skulderbreddes avstand. Løft stangen av, og hold den kontrollert med utstrakte armer over deg før du senker den kontrollert ned mot brystkassen. Press så stangen opp igjen, og repeter etter ønske.

Viktig! Ikke slipp stangen fort ned, og la den ”sprette” på kassen for å få den opp igjen!

God søndag fra Hollywood!!

3 Comments

 1. Tommy

  5. mars 2014 at 03:57

  Bra program mann

  • Cornelis Elander

   6. mars 2014 at 01:59

   Takk for det sjef!

 2. Linn

  12. mars 2014 at 22:38

  Hei Cornelis

  Veldig bra blogg, jeg lurer på hva prisen på det skreddersydde treningsprogrammet er? Jeg er student så må vurdere hva jeg har råd til :)