Slik forbrenner du bort magefettet!

Av den 23. mars 2014

Mange er interesserte i å kvitte seg med overflødig fett rundt magen, men vet ikke helt hvordan de skal gjøre det. Her er imidlertid mange av løsningene!

Daglig blir jeg kontaktet av mennesker som ønsker å kvitte seg med det berømmelige (og hatete) magefettet, og svært ofte ligger ikke selve problemet i at folk ikke trener hardt nok, men at man heller gjør noen enkle, men essensielle feilgrep. Jeg skal i denne artikkelen derfor prøve å sette et søkelys på hva nettopp det er, og hvordan DU bør trene for å kvitte deg med uønsket magefett!

bestill_treningsprogram

Kardio eller styrke?
Debatten fortsetter, og der enkelte vil påstå at eneste måte å kvitte seg med det uønskede fettet på er ved å spise mindre og å utføre masse tradisjonell kondisjonstrening mener jeg man kan prøve å svette det av seg til en blir blå, men trener du ikke også med vekter og styrketrening ved siden av vil du vanskelig få det til! Kondisjons- og tradisjonell «fettforbrennende» (kardiovaskulær) trening vil nemlig ikke alene gjøre jobben, og ved hjelp av en høyere prosentandel muskelmasse vil også forbrenningen naturlig øke. Selv i hvilemodus..

Les også: Tren mindre – forbrenn mer!

Overdrevent trening av kardio vil også bygge lite med muskler, kan slite ut kroppen, og potensielt ødelegge for optimal muskelvekst. Så ved å trene mindre (kardio) vil du altså kunne bygge mer muskelmasse, og dermed også forbrenne mer!

Hva er riktig mengde kardio?
Nå er det selvsagt ingen fasit på dette, og ethvert treningsprogram og oppsett bør derfor tilpasses hver enkelts ønsker og behov. Likevel har jeg noen generelle «regler» å følge slik at du lettere skal kunne komme i mål med dine treningsøkter:

– Kardioøktene bør aldri overstige mer enn ca.20min. av gangen (om målet er å forbrenne, og du ikke trener opp mot et maraton eller av andre grunner ønsker å ha en mer ekstrem utholdenhet). «Må» du trene mer enn dette er det fordi du trolig ikke har trent de første 20 hardt nok…

Les også: Lyst til å gå ned i vekt?

– Tren oftere og kortere, enn sjelden og lenge. Én av grunnene til at så mange kun klarer/får tid til 1-2 treningsøkter i uka, er nettopp fordi en gjerne trener for lenge av gangen! En styrke- og kardioøkt bør feks aldri overstige 1 time (til sammen!), og det er mer hensiktsmessig å få til 4-5 (eventuelt 6) økter i uka enn 1-2 som tar timer av gangen.

– Trener du spinning; ikke tråkk slik de fleste spinningsinstruktører anbefaler deg å gjøre; sakte og tungt, men hold alltid et hurtig tempo! Det samme kan oversettes til løping og sprint, der du stort sett aldri bør trene saktegående «søndagstrening» – slik mange liker å holde på med i timer av gangen. Igjen; tren heller kortere og hardere økter!

– Trener du styrke i kombinasjon med kondisjons-/fettforbrennende trening; begynn med styrketreningen – avslutt med kardio!

– Kortere, hardere kardiovaskulære økter er altså stort sett å anbefale. Intervalltrening kan være et smart valg der den aller beste, og mest intense er Geriljakardio

Håper det var noen interessante råd og tips her du kan dra nytte av, og at det eventuelt kan hjelpe deg på din ferd mot sommerformen 2014!

Hilsen fra trener’n deres i Hollywood