Slik får du trente ben

Av den 8. april 2014

Jeg har tidligere uttalt at kanskje en av de beste, mens også enkleste, måtene å oppnå en sterk og trent kropp på er ved å bygge opp muskelmassen i beina, og under finner du noen av de aller beste øvelsene for å oppnå nettopp dette på!

Mange ønsker seg sterke, fine bein, mens andre igjen er flinke til å hoppe over beindagen, og neglisjere det som kanskje er noe av det viktigste du kan trene. Under finner du derfor noen ypperlige øvelser som ikke bare vil trene opp og gi deg sterkere/mer trente bein, men som også vil være med på å hjelpe deg med å oppnå sommerformen, og lettere la deg bygge muskelmasse i resten av kroppen også!

Knebøy
Baseøvelsen over alle baseøvelser, og noe du bør ha med i ditt program enten du ønsker å trene deg opp- eller ned i vekt.

image

bestill_treningsprogram

Slik gjør du:
Start med å plassere stangen øverst på ryggen, og ikke slik veldig mange har en tendens til å gjøre; på nakken! Stå med føttene i et litt bredere enn skulderbreddes avstand, for en god og stabil utgangsposisjon, og tærne vendt lett utover. Press rumpa bakover og ned, og senk kroppen til lårene er parallelle med underlaget. Pass på å ikke skyte knærne for langt fram slik at de vandrer over og forbi tærne (sett ovenfra), og hold vekten på hælene. Press opp igjen tilbake til utgangsposisjon, og repeter.

Les også: Geriljakardio – den enkleste veien til stram kropp
———-
image
Bulgarsk utfall
Foretrukket av mange både som en skadeforebyggende, men ikke minst som en prestasjonsfremmende øvelse. Trener så å si alle musklene i beina, og er spesielt gunstig for oppstramming av Gluteus Maximus og setemuskulatur.

Slik gjør du:
Ta et godt steg ut, og legg den andre foten på en benk eller annen forhøyning. Senk deg kontrollert ned til bakre kne nesten berører underlaget (men ikke helt ned!). Vekten skal være på den fremme hælen, og push deg opp igjen også ved å legge dyttet her. Hold rett rygg og positur under hele bevegelsen, og det fremre leggbeinet skal også holdes vertikale og i ro under hele bevegelsen!

Les også: Få mindre fett, og mer muskler
———-
image
Markløft

Slik gjør du:
Start med lett høy i kneleddet, og bøy overkroppen fram med strak, rett rygg. Plasser stangen midt på foten i bunnposisjon, og nært inntil leggene. Blås brystet lett opp, og ta et dypt pust, mens du spenner kjernemusklene. Løft stangen horisontalt langs kroppen, mens du reiser kroppen opp, og press hofta fram. Senk kontrollert på vei ned igjen, mens du puster ut.
———-

KK
Håper dette ga deg noen ideer til hvordan du selv kan sette opp ditt eget treningsprogram, eller så kan du også kontakte meg direkte om du skulle ønske å bestille personlig treningshjelp fra meg.

Stå på, for snart kommer sommeren!
Cornelis