SPIS DEG TIL SIXPACK!

Av den 30. mai 2014

Healthy-eating
Klart det er viktig med riktige treningsøkter og øvelser, slik som for eksempel knebøy eller min egen Cornelis planke, men for å oppnå en stram og trent mage er det minst like viktig at du også spiser riktig!

Jeg har tidligere vist deg hvordan min LA frokost som oftest ser ut, og selv om jeg fikk kritikk av kokken på 4-stjerners middag for å lage litt for «sause-fri» mat, vet jeg i hvert fall hvordan DU bør spise skal du oppnå en stram og fin mage denne sommeren..

Les også: Slik får du sixpack på 1 uke..

Frokost
Som du har kunnet lese på bloggen tidligere er jeg ikke redd for å ty til litt karbs på morgen- kvisten, og i mine øyne er frokost dagens viktigste måltid. Som alltid bør nytes! I tillegg er det også ett av to måltider der du lettere kan «fråtse» og kose deg litt ekstra med god samvittighet. Det betyr imidlertid IKKE det samme som at du bør spise usunt, men at du her altså kan unne deg selv noen ekstra kalorier.

bestill_treningsprogram

Mellommåltid(er)
Om du er en av de mange som kun spiser to-tre måltider om dagen, og disse hovedsakelig består av (til nød) frokost, lunsj, og middag, lær deg da et nytt ord; mellommåltid. For å få på plass den stramme, fine magen før ferien bør du nemlig spise oftere, og gjerne mindre av gangen. Og kun et par, tre måltider om dagen er da gjerne ikke nok for de fleste av oss..

Les også: Tren mindre – forbrenn mer..

Proteinshake
Selv fyller jeg på med protein hverdagen igjennom, enten dette kommer gjennom egg og for eksempel kylling, eller det er fra et litt lettere alternativ som en proteinshake. Spesielt etter en treningsøkt er jeg interessert i å få i meg nok av de viktigste byggesteinene på en kjapp og enkel måte, og en proteinshake med minst 25g protein fra Proteinfabrikken, som jeg er ambassadør for i Norge, vil da gjøre jobben!
TVNOrge
Protein metter bedre

Protein metter nemlig bedre enn karbohydrater og fett, og vil i tillegg kunne hjelpe deg med å bygge og vedlikeholde muskelmassen. I tillegg vil det også kunne gjøre at du lettere forbrenner mer – selv i hvilemodus!

Middag
Så er vi kommet til måltid nr. to der du (om du trener hardt nok..) med god samvittighet kan unne deg noen ekstra kalorier og karbs. Jeg vil likevel også her anbefale deg å styre unne for eksempel frityrstekt-, eller overdrevent fettrik, usunn mat. Og selv om du spiser mat bestående av mange kalorier behøver det ikke å være usunt! Personlig består min middag gjerne av 1kg. kjøtt, og rundt 5-600g pasta..

Les også: Styrketrening enkelt forklart

Kvelds-/nattmat
Om du for eksempel vil unne deg selv noe søtt og godt vil jeg da trekke fram proteinpannekakene jeg lagde på 4-stjerners middag på TVNorge (som alle var forbløffet over hvor godt smakte!) som et godt alternativ! Litt mørk sjokolade er også alltid lov, mens du ellers bør fylle på med litt cottage cheese eller for eksempel nøtter og/eller frukt.

Som avslutning vil jeg også på det varmeste anbefale en kasein proteinshake rett før leggetid – for de av oss som virkelig vil bygge og vedlikeholde muskelmassen. Kaseinprotein opptas saktere i kroppen, og vil derfor være et ypperlig valg rett før leggetid slik at kroppen har nok av protein å jobbe med nattesøvnen igjennom.
Kasein
Her er hvordan jeg spiser:
Frokost: 1-2 egg, brødkurv (ca.1000kcal)
Mellommåltid 1: Cottage cheese, eller mager yoghurt
Lunsj: Kyllingsalat, eller annet proteinrikt og sunt (ca.300g)
Mellommåltid 2: Frukt og proteinbar á ca.20g protein.
Før trening: 4 kapsler kreatin
Under trening: 5g glutamin
Etter trening: Proteinshake á ca.25g protein
Middag: Ca. 1kg. kjøtt + pasta ca.500g
Kveldsmat: Litt mørk sjokolade, frukt og kasein proteinpulver

Så da er det bare å trene hardt og riktig folkens, men også spise riktig – skal vi få på plass den sixpacken. Let´s go!!

Cornelis

12 Comments

 1. Tone

  30. mai 2014 at 08:20

  Veldig fin sak Cornelis!

  • Cornelis Elander

   31. mai 2014 at 04:39

   Så hyggelig å høre Tone!

 2. Paal

  30. mai 2014 at 08:21

  Hei, jeg lurte litt på dette med proteintilskudd. Er det virkelig nødvndig da??

  • Cornelis Elander

   31. mai 2014 at 04:39

   Nei, men det vil kunne gjøre det lettere for deg å få i deg nok av de viktige byggesteinene vi trenger for å opprettholde/bygge muskulatur og en sunn, sterk kropp. For mange kan det være en STOR utfordring blant annet å få i seg nok protein kun gjennom «vanlig kost».

   Stå på!
   Cornelis

 3. AAs

  30. mai 2014 at 08:21

  Veldig bra blogg unge Elander!!!!!!!!!

  • Cornelis Elander

   31. mai 2014 at 04:38

   Tusen takk for det!

 4. Erik

  30. mai 2014 at 09:29

  Hei Cornelis, elsker bloggen din!

  Har sendt et par mails angående treningsprogram, men får ikke svar. Prøver derfor her.

  • Cornelis Elander

   31. mai 2014 at 04:38

   Hei Erik, og takk for at du følger meg og bloggen – og veldig hyggelig å høre at du liker bloggen! Har nå sendt deg en email!

   Mvh
   Cornelis

 5. Daniel

  2. juni 2014 at 21:35

  Hei, Cornelis. Er en gutt på 15 år som trenger å bygge muskler osv. Jeg har vanskelig å legge på meg muskler siden jeg ikke er skapt for det, hva er mailen din. Å har du en Mail så du kan bygge et treningsprogram for meg der jeg kan bli hurtigere og få større muskler?

 6. Pingback: Ny med styrketrening?

 7. Martin

  11. juni 2014 at 18:25

  1kg kjøtt? det hørtes voldsomt ut, og 500-600gram pasta? Er den veid våt eller tørr? Grov hoderegning tilsier da at middagen din ligger på smått utrolige 1800kcal, og da har jeg regnet med kylling og kokt pasta(http://matvaretabellen.no/whole-grain-pasta-boiled-with-salt-05.335), er dette riktig?

 8. Pingback: BARE TYNNE SOM ER IFORM?