Sjekk hvor LITE du egentlig trenger å trene

Av den 10. august 2014

Geriljakardio
«Less could be more» når det kommer til kardiovaskulær trening og løping, og sjekk her hvor lite nyere forskning mener du behøver å trene:

En ny studie fra Iowa State University, som nylig ble publisert i Journal of the American College of Cardiology, viser nemlig at å løpe 50minutter i uka skal kunne gi deg samme helsemessige for- deler som om du løper tre timer eller mer. I tillegg ser man at det er mulig å oppnå «significant mortality benefits» ved så lite som 30minutter i uka – noe som er betydelig lavere enn hva både amerikanske myndigheters og for eksempel World Health Organization´s anbefalinger ligger på.

bestill_treningsprogram

Dr. D.C. Lee, som er assisterende professor i kinesiologi ved universitetet sier at undersøkelsen [bør] oppmuntre inaktive personer til å ta del i mer fysiske aktiviteter, men at man altså ikke er nødt til å trene/løpe så mye som man kanskje tidligere har trodd. Han understreker også overfor Yahoo Health at flere studier er nødvendig for å finne den mest optimale mengde, men at «It is true that even little is better than none».

Alle «løperne» i undersøkelsen levde i snitt også tre (3) år lengre enn såkalte «ikke-løpere», mens de helsemessige fordelene gjaldt uansett løpelengde, -mengde, -hastighet, eller hvor ofte man utførte treningen. Nå er det interessant å se disse funnene av flere grunner, og én på grunn av en annen nylige rapport som påsto at for mye løping rett og slett kan være usunt. Denne studien fant imidlertid ingen slik link, men Dr.Lee understreker at det å løpe likevel kan knyttes opp mot «injuries and other potential negative effects on health». Og han tror heller ikke at det bare finnes én ideell aktivitetsform for folk flest å utføre.

Les også: Tren mindre – forbrenn mer

Imidlertid poengterer hans kollega, Dr.Michael Scott Emery, fra the American College of Cardiology´s sports and exercise cardiology council, at (i følge disse funnene) så vil så lite som fem til ti minutter om dagen kunne bidra til å forbedre din generelle (og spesielt kardiovaskulære) helse. Og fem minutter om dagen har vi vel alle tid til, eller hva?

Webtrening
Cornelis

2 Comments

  1. Rita

    18. august 2014 at 09:18

    I like :)

  2. Joni

    18. august 2014 at 09:18

    FLott blogg mann!