BØR DU SPISE «SUPERMAT»?

Av den 10. september 2014

Opsahl
Har vi godt av såkalt «supermat», og hva er det egentlig? NRK Folkeopplysningen har sett nærmere på begrepet, men sitter statskanalen egentlig med ordentlige fakta? Supermatekspert, John Opsahl, mener nei.

Supermat har vært i vinden en stund, og selv om jeg personlig bare har prøvd det over kortere perioder (og skal derfor ikke uttale meg om langtidseffekten), vil jeg imidlertid mene at dette så absolutt kan være med å gi mer energi, eller til og med kunne forbedre helsemessige tilstander, for mange. Dette kort og godt fordi vi her bare snakker om en fellesbetegnelse på sunn mat som; frukt, grønnsaker, nøtter, osv. (alt det vi HAR godt av, og burde spise mere av!).

bestill_treningsprogram

At det blir tørket og ofte kommer i pulverform skyldes at maten gjerne blir transportert fra steder langt utenfor Norges grenser – i tillegg til at det eventuelt kan gjøre det litt enklere for forbrukeren å innta. På samme måte som jeg mener det vil være smart å ta en proteinshake, og supplementere det ellers proteinfattige norske kostholdet med andre former for sunne tilskudd, mener jeg altså at vi her kan ha godt av få i oss litt mer nøtter og frukt også..

Følg meg også gjerne på Facebook!

For når du ser rundt omkring på hva som blir sett på som «OK» (av ernæringsekspertene og andre) å spise, er det helt utrolig at man skal angripe det som kanskje er noe av det bedre vi (kan) få tak i…

Hva mener du? (ber om en saklig debatt!)
Cornelis i Hollywood
Kjendistrener Cornelis Elander

6 Comments

 1. John

  11. september 2014 at 02:16

  Nei

 2. Åse

  11. september 2014 at 02:16

  jeg liker å trene hardt, og har i perioder også brukt supermat. Takk for en super blogg Cornelis!

  • Cornelis Elander

   14. september 2014 at 00:48

   Takk for at du klikker innom Åse!

 3. Pingback: TRENINGEN FOR FOLK FLEST

 4. Pingback: - Skolene «forgifter» barn og unge med usunn og farlig mat

 5. anders

  30. oktober 2014 at 12:52

  lol