SLIK KAN VI FÅ NED SYKEFRAVÆRET I NORGE

Av den 17. oktober 2014

Det har i den siste tiden vært mye snakk om det stadig økende sykefraværet i Norge, og hva som bør gjøres. Min mening er at det i prinsippet er veldig enkelt..

bestill_treningsprogram

Hva bør gjøres?
Det er mange debatter og forslag til hva som må [eller bør] gjøres for å få ned sykefraværet, og der noen [i mine øyne] er gode er det andre igjen som mener vi kun trenger mer penger til forskning for å få resultater [jamfør blant annet noen av de siste tweetene på min twitter konto]. Er dette egentlig nødvendig? Trenger vi virkelig å studere videre hva som skal til for å få ned sykefraværet, eller ligger løsningen rett foran øynene våre? Personlig mener jeg det sistnevnte.

sykefravc3a6r-4kv-2010-regioner

Som jeg også skrev på facebook i går, da debatten om sykefraværet haglet som verst i sosiale medier; «Hvordan få ned sykefraværet? Veldig enkelt; få flere aktive nordmenn som spiser sunnere.. Fjern momsen på frukt&grønt + trening.. Egentlig ikke så vanskelig dere».. Og flere studier stemmer i med meg om at regelmessig mosjon og trening + et sunt og godt kosthold, fører til sunnere, mer opplagte og ikke minst arbeidsføre innbyggere. Likevel er det én hake..

Tren hardt!
En studie gjennomført i Holland viste nemlig at hard trening minst tre ganger i uken kunne redusere sykefraværet, mens trening med moderat til lav intensitet hadde svært liten [om ingen] effekt på dette – noe som også taler for min vanlige regle om du bør; trene hardt, kort, hyppig, og riktig.

Personlig mener jeg dog at litt trening, enten det består av lav eller moderat intensitet noen få ganger i uka er bedre enn ingenting – uansett om dette vil gi seg utslagsgivende med tanke på sykefraværet eller ei…
PF profil bilde
God helg fra trener´n i Hollywood!
Cornelis

6 Comments

 1. Hedda

  17. oktober 2014 at 19:58

  Tommel opp !

 2. Geir

  17. oktober 2014 at 19:58

  Ja, men…

 3. ..

  17. oktober 2014 at 19:59

  Ah, gidder ikke å trene eller å lese om dette

 4. Cornelis fan

  17. oktober 2014 at 20:00

  Hei CORNELIS!! Stor fan av deg, og vil veldig gjerne gjøre et intervju med deg for skoleavisa mi! Hvor kan jeg kontakte deg?? :)

  Nina

  • Cornelis Elander

   18. oktober 2014 at 22:46

   Så hyggelig å høre Nina! Send meg gjerne en email: cornelis.elander@gmail.com

   Vi høres!
   Cornelis

 5. Pingback: Intervju med meg i KK