Ned i vekt: Dette satt sinnet mitt i kok!

Av den 4. november 2014

I går leste jeg at en av mine faste følgere hadde mottatt beskjeden om at hun var blitt «brukbar» fordi hun hadde gått ned i vekt… Dette fikk sinnet mitt rett og slett til å koke over!

bestill_treningsprogram

Nå er du blitt brukbar!
Ja, dette var meldingen hun fikk høre fordi hun hadde gått ned noen størrelser, og dette fikk meg rett og slett til å tenne på alle plugger (og også legge ut en link om det på Facebook siden min – som jeg fikk enormt med [positive] tilbakemeldinger på – tusen takk alle sammen!). For hvordan kan noen si at en person er blitt brukbar bare fordi hun har tatt av vekt? Betyr det samme som at hun ikke var brukbar tidligere, og skal dette være en slags form for kompliment??

Les også: Skolene forgifter barn og unge med usunn og farlig mat

Ja, jeg liker selv å fremme tøff, riktig trening og selvsagt et sunt (proteinrikt) kosthold, men om folk ikke skulle ønske å følge mine råd, eller kanskje har et ønske om å være størrelse 0 betyr ikke det at de er noe mindre «brukbare»/eller verdt av den grunn!

For øvrig hadde verden vært ekstremt kjedelig sted om vi alle så helt like ut, og ikke alle har for øvrig kanskje verken lyst på six-pack eller bicepsklumper på overarmene for den saks skyld.. For å sitere en som kommenterte på et bilde jeg la ut av meg selv for noen uker siden [etter at jeg hadde gjennomført en hard treningsøkt]; «æsj» 😉

Les også: Trening forlenger livet

Så la oss tenke oss litt om før vi kommenterer andres vekt eller størrelse, og vi er alle ”brukbare” uansett hvilken størrelse, farge, kjønne, legning, etc. vi måtte komme i!

Cornelis
Biceps

13 Comments

 1. Ida

  5. november 2014 at 05:17

  veldig bra cornelis!!

  • Cornelis Elander

   15. februar 2015 at 04:35

   Tusen takk Ida!

 2. Fredrik

  5. november 2014 at 05:17

  Ja, enig. La folk være den størrelsen de er .. nok tull fra mange

 3. Vigdis

  5. november 2014 at 05:19

  Så enig Cornelis. Veldig viktig og flott at du tar dette opp. Jeg har slitt med slike kommentarer og ting hele mitt liv..

  • Cornelis Elander

   15. februar 2015 at 04:37

   Ikke bra at folk sier slikt, og synd å høre at du har opplevd dette, men jeg håper dette likevel er av sjeldenhetene, og forhåpentligvis hjelper det at vi kan sette litt fokuse på det og snakke om det.

   Stå på, og takk for at du følger bloggen!
   Cornelis

 4. Lars

  5. november 2014 at 05:27

  Herregud folk er tåpelige..

  • Cornelis Elander

   15. februar 2015 at 04:35

   Ja… :) Takk for at du følger bloggen!

   Cornelis

 5. Pingback: Treningsmotivasjon: Slik blir DU motivert til å trene [mer]!

 6. Astrid

  14. februar 2015 at 18:58

  Dette er noe nok de fleste får høre som har vært overvektig og som har gått ned i vekt. De fleste har nok ikke sagt det for å være slem. Og ja verden hadde vært litt kjedelig hvis alle så likedan ut. God helg :-)

  • Cornelis Elander

   15. februar 2015 at 04:38

   Takk i like måte Astrid! Ja, la oss håpe det ikke var vondt ment – selv om det i hvert fall var veldig tåpelig sagt av vedkommende.. :)

   Stå på, og takk for at du klikker innom siden!
   Cornelis

 7. Hilde M

  15. februar 2015 at 10:36

  Så bra innlegg!! Du inspirerer virkelig!

 8. Trine

  17. februar 2015 at 08:30

  Dette var godt å lese. Jeg sliter veldig med selvfølelsen etter å ha gått opp 20 kilo etter to tette graviditeter. De sitter som klistret, gamle klær passer ikke, og jeg føler meg fullstendig håpløs. Jeg trenger å minnes på at jeg er verdt noe som menneske, selv om jeg aldri kommer til å være en size 0.

 9. Anette

  26. april 2015 at 20:52

  wow, det er det første ordet som poppet opp i hodet når jeg leste dette.
  jeg kunne ikke vært mer enig og syntes det er flott at dette blir sagt av en mann. Vi er alle mennesker og brukebare på hver vår måte. Selv er jeg glad i trening og motiveres av harde løft og målene jeg når. Andre liker andre ting og motiveres av helt andre ting enn meg. Det betyr ikke at den ene er bedre enn den andre eller mer/mindre brukbar.
  Ps så er jeg nyfrelst entusiast av bloggen din, stor koser meg med hver innlegg :)