LYST PÅ STRAM MAGE?

Av den 1. desember 2014

Kom iform med kjendistrener Cornelis Elander
Her er listen med tipsene som vil kunne gjøre at du oppnår en stram og trent mage!

bestill_treningsprogram

En av de største «gladnyhetene» du først og fremst bør tenke er at du trolig trener magen for mye i dag. Vi nordmenn trener og beveger oss [generelt] ikke nok, men når man først setter igang er det gjerne bare magen som får kjørt seg. Og det til liten, eller ingen nytte. En stram og trent mage kommer hovedsakelig av et riktig kosthold, ved siden av å trene hele kroppen hardt og riktig, og å trene én million situps hver dag er imidlertid ikke veien å gå.

De beste øvelsene
Jeg vil i dag starte med å inkludere de viktigste og mest grunnleggende øvelsene du kan ha med i et godt treningsprogram, og det er imidlertid ikke de rene «mageøvelsene» som står øverst på listen! Flere studier har nemlig indikert at for eksempel tradisjonelle situps er noe av det mest bortkastede du utfører på treningsstudioet, og enda verre mener jeg personlig at for eksempel de såkalte «ab-crunches» maskinene er. Likevel ser jeg stadig vekk mange benytte seg av nettopp disse verden over, og det selv om det verken gir noen stor helsegevinst eller nødvendigvis de mest synlige resultatene [på magen].

Følg meg også gjerne på Facebook!

Riktig og hard trening av underkroppen

Som jeg tidligere har uttalt vil imidlertid korrekt trening av underkroppen kunne være med på at du lettere oppnår hypertrofi, eller muskelvekst, og skal magerutene fram må nettopp dette til skal du få fettprosenten ned, og få definisjonene fram. Så isteden for å anbefale deg til å trene masse isolert magetrening vil jeg heller råde deg å trene med en av de beste base- øvelsene (og en av mine personlige favoritter) nemlig tunge knebøy. Ikke bare vil dette kunne være med på å styrke ryggen, beina, og nær sagt hele kroppen, men jeg vil også tørre å påstå at dette er en av de aller beste måtene også å styrke mageregionen på!
Knebøy
Slik gjør du:
 Start med å plassere stangen øverst på ryggen, og aldri på nakken! Stå med litt bredere enn skulderbreddes avstand, for en god og stabil startposisjon, og tærne pekene lett utover. Press rumpa ned og bak- over, og senk kroppen til lårene er parallelle med underlaget. Pass på å ikke skyte knærne for langt fram slik at de vandrer over og forbi tærne (sett ovenfra), og hold vekten på hælene. Press opp tilbake til utgangsposisjon, og repeter.

Øvelsen kan utføres enten uten vekter, med en vekstang, eller du kan for eksempel kjøre en frontbøyvariant der du holder en vekt (eller noe annet litt tyngre du måtte hendig) med et godt grep foran på brystkassen.

Les også: 30 knebøy, og du får reise gratis!

Cornelis Planke Push-ups på Swissball
Min egenkomponerte planke som angriper blant annet; brystkasse, skuldre, triceps, ryggen, og stort sett hele kroppen. Denne er ekstremt effektiv og bra også for mage og core, og personlig mener jeg dette er en ypperlig øvelse som du kan trene like enkelt enten du er på ditt lokale gym eller ute på reise. Alt du trenger av utstyr er kun en oppblåsbar treningsball, og derfor er denne øvelsen nettopp ypperlig å benytte nå juletiden igjennom.
Cornelis Planke Pushups på Swissball

Slik gjør du:
 Plasser kroppen i vanlig pushup posisjon, men med føttene på en Swissball og ikke på bakken. Dette gjør arbeidet hardere, da ballen (i motsetning til underlaget) ikke står stille, slik at du her også må jobbe med balansen under utførelse. Kroppen skal ligge vannrett i grunnposisjon, med armene strake. Det er også viktig at mage, hofte, og overkropp ikke synker ned mot underlaget, men holdes oppe uten at du likevel skyter rumpa i været! Hold så planken så lenge du klarer (prøv for eksempel å få til 20-30 sekunder til å begynne med). Ta så noen pushups for «avveksling» (for eksempel 10-15reps.) før du løfter deg tilbake til plankeposisjonen, og holder videre. Hold så planken igjen så lenge du klarer – til full utmattelse.

I tillegg til disse harde, gode øvelsene vil det å generelt bare ta seg en gåtur også være noe av det mest effektive og smarte du kan gjøre for å få på plass en stram mage, og noe som jo også er lett tilgjengelig for de aller fleste. I tillegg kan det være greit å tenke på at det å stresse ned kanskje vil kunne være den enkleste, og beste, måten å få ned magemålet på…

God ny treningsuke fra Hollywood!
Cornelis

Sjekk forresten også ut #CornelisUtfordring på Instagram der du både kan finne inspirasjon og motivasjon fra andre likesinnede som har tatt utfordringen min om å bare bruke kroppen litt hver dag! Heng deg på i dag!