Spørsmål om trening eller kosthold?

Av den 6. januar 2015

Webtrening
Har du spørsmål om trening eller kosthold? Send meg gjerne ditt spørsmål direkte på email, eller legg det igjen i kommentarfeltet under, og på torsdag legger jeg ut et innlegg med video og svar – så send inn ditt spørsmål NÅ!

bestill_treningsprogram

Det er høysesong for trening og å komme iform, og om du har noe du lurer på har du nå muligheten til å sende meg dine spørsmål om trening og/eller kosthold nå. Torsdag legger jeg ut et nytt innlegg med mine svar på video, og jeg håper å høre ifra deg!

Trener´n din i Hollywood
Cornelis

49 Comments

 1. Andreas

  6. januar 2015 at 14:31

  Hei, og godt nyttår!
  Sliter veldig med å få markerte leggmuskler. Lurer på hvordan, og hvor ofte jeg bør trene de for å øke i styrke?

  Mvh
  Andreas

  • Cornelis Elander

   6. januar 2015 at 21:20

   Hei Andreas, og takk for at du følger meg og siden!

   Først og fremst; ønsker du å få mer markerte eller eventuelt store/muskløse legger, eller ønsker du å trene for styrke? For det vil da i prinsippet kunne angripes på forskjellige måter. Generelt sett kan du jo si at ofte, tunge sett på feks stående-, og/eller sittende tåhev i apparat med vekter og motstand kan være en vei å gå, mens man også får veldig sterke og markerte legger av feks korrekt sprint og løping med høy intensitet og tempo. Her kan da feks geriljakardio være en vei å gå.

   Godt nytt år, og stå på!
   Cornelis

 2. Anders

  6. januar 2015 at 21:15

  Hei C, og takk for flott blogg

  Jeg har et ønske om en strammere mage, og ned noen kilo. Hva bør jeg gjøre først? Styrke eller kardio??

  Takk på forhånd!

  • Cornelis Elander

   13. januar 2015 at 19:37

   Personlig vil jeg si styrke, selv om en kombinasjon også kan være en smart ide!

   Mvh
   Cornelis

 3. Ida H.

  6. januar 2015 at 21:15

  Hei jeg lurer på dette med protein og tilskudd. Bør jeg som jente ta dette?

  • Cornelis Elander

   13. januar 2015 at 19:37

   Absolutt!

 4. ww

  6. januar 2015 at 21:16

  Lurer ikke på noe haha

  • Cornelis Elander

   13. januar 2015 at 19:37

   Så bra! :)

 5. Petter

  6. januar 2015 at 21:16

  Vil bare takke deg for en tøff blogg sjef!

  • Cornelis Elander

   13. januar 2015 at 19:36

   Tusen takk for det!

 6. Jarand

  6. januar 2015 at 22:26

  hei bare lurer på hva du gjør når du trener biceps-curls med stang. Pleier du og løfte raskt eller roligt og kontrollert? Og hva er forskjellen? Hva er best for styrke og hva er best for å bygge muskler? Lurer egentlig på hva tempo som er best og løfte når jeg trener alle muskler bare tok biceps-curls som eksempel.

 7. Ørjan

  10. januar 2015 at 01:55

  http://www.kalibergym.no/phat-power-hypertrophy-adaptive-training/

  Jeg lurer på hva du synes om dette programmet, som jeg for tiden følger, og om du har forslag til endringer.

  • Cornelis Elander

   13. januar 2015 at 19:36

   Hei Ørjan! Nå er det litt vanskelig for meg å si om dette er det mest optimale for deg – siden jeg jo ikke har sett formen din, eller vet så mye mer, men jeg synes ved første øyekast at det ser ut som et bra program dette.

   Mvh
   Cornelis

 8. Lars Nyberg Holte

  11. januar 2015 at 20:55

  Hei sann. Jeg kjøpte Krea-bolic og mutant bcaa(?) i dag, og spørsmålet mitt er om jeg kan drikke det sammen med whey proteinpulver?

  Eller blir det stor forandring siden jeg ikke bruker mutant mass?

  Hva tenker du om dette her? Forløpig så har jeg bare proteinpulver, mass gainer (lite igjen) og krea-bolic + mutant bcaa.

  Hvordan skal jeg eventuelt drikke det?

  • Cornelis Elander

   13. januar 2015 at 19:35

   Hei Lars! Da har jeg lagt ut et innlegg med svar fra slagssjefen hos Proteinfabrikken på dette.

   Stå på!
   Cornelis

 9. Peder Strømberg

  14. januar 2015 at 00:53

  Hei. Jeg har nettopp fått cøliaki altså gluten allergi og kan derfor ikke få i meg mel som flere proteinpulver inneholder. Lurte på om du har noe forslag til (helst) norsk proteinpulver og gainer som ikke inneholder gluten?

 10. Lars

  14. januar 2015 at 11:16

  Hei Cornelis.

  Jeg har tenkt å kjøre på med «årets råeste treningsprogram» som du har lagt ut. Siden jeg ikke er så altfor erfaren i forhold til styrketrening så lurte jeg på om du har noen illustrasjonsbilder man kan knytte til de forskjellige øvelsene du henviser til. Noen av dem vet jeg hvordan fungerer, mens andre er jeg mer usikker på. Vil jo helst ikke trene og belaste feil.

  • Cornelis Elander

   15. januar 2015 at 21:11

   Ja, jeg har tidligere vist de fleste av disse øvelsene, både her på siden, men også for Side3. La meg vite hvilket øvelser du er usikker på – så kan jeg også godt sende deg bilder/forklaring direkte på email!

   Mvh
   Cornelis

 11. Jørgen

  16. januar 2015 at 08:07

  Har jo hørt at all trening er magetrening, også så jeg på nettavisen at du anbefalte knebøy. Skal du kjenne det veldig i magemusklene etter en god knebøy-økt? Jeg har skikkelig gangsperr i lår etter en heftig knebøy økt, men kjenner veldig lite i magen. Er ganske sikker på teknikken min, men begynner plutselig å lure.

  Ellers lurte jeg på om du har andre gode tips for å få bort «magebeltet» (kosthold er lagt om), kardio fungerer ikke med mine tynne, vonde ankler.

  Bloggen din er super, lærer stadig nye ting :)

  • Cornelis Elander

   16. januar 2015 at 08:13

   Hei Jørgen, og takk for at du følger meg og siden. Setter stor pris på det!

   Nå er det ikke slik at du bare vil kjenne det i magen (og at det å kjenne det nødendigvis er det samme som at/om det aktiviserer og tar best for å faktisk få en stram mage), og tunge, riktig utførte knebøy er en ypperlig øvelse som vil kunne aktivisere og trigge til både muskelvekst og stramme opp – hele kroppen (også core, midje, magen, men for eksempel like viktig; ryggen!). Så tren dette riktig og tungt, så kan jeg love deg at det nok vil gi ønsket effekt!

   Mvh
   Cornelis

 12. Jørgen

  16. januar 2015 at 08:21

  Takk! :)

  Ha en god helg!

  • Cornelis Elander

   16. januar 2015 at 10:34

   Takk i like måte!

 13. Eva

  18. januar 2015 at 23:11

  Trener ca 5 styrkeøkter i uken, men ønsker å innføre cardio uten å miste for mye muskler. Hvor mange økter anbefaler du, også med tanke på varighet og intensivitet?

  Tommel opp for motiverende blogg med bra innhold 😀

 14. Markus

  19. januar 2015 at 13:30

  Hei!

  Har du noen tips for den som vil trene på morgenen, før skoletid?

 15. Markus

  19. januar 2015 at 13:30

  Styrketrening*

 16. Gustav

  19. januar 2015 at 17:49

  Hei Cornelis. Takk for flotte innlegg, veldig motiverende!
  Jeg har trent på treningsstudio i et halvt år nå men alltid vært fysisk aktiv (sport) etc.
  Lurer på om «Årets Råeste» treningsprogram er noe for meg? er 180 og veier 57 kg.
  Vil ha en bra sommerkropp til sommeren!

  Tusen takk for svar

  Gustav

 17. Kjell

  19. januar 2015 at 19:57

  Hei
  Fin blogg.
  Ser at du har lagt ut programmet»årets råeste treningsprogram»..her har du delt 1,2 og 3(så langt) der hver del har 4 økter. ER det sånn å forstå at del 1 er ei uke, del 2 er uken etter og del 3 er uke 3? Eller?

 18. Pingback: Mer sukker i banan enn Coca-Cola

 19. Fredrik (nybegynner)

  30. januar 2015 at 21:01

  Hei
  Jeg har fulgt dette treningsprogrammet i en måned nå:
  http://www.side3.no/treningsprogram-bygg-store-armer/3522754.html

  Det jeg lurer på er hvor ofte jeg kan trene det?
  I den måneden jeg har brukt programmet har jeg trent 3 dager i uken (mandag, onsdag, fredag). Jeg føler meg fullstendig «uthvilt» på hviledagene, og har så lyst til å trene da også, men tør ikke i frykt for overtrening.
  Jeg har vært utrent i flere år og har ekstremt tynne armer, derfor ønsker jeg 3-6 måneder hvor jeg kun holder meg til dette treningsprogrammet, i tillegg til et lett oppvarmingsprogram jeg også driver på med.

  Og et siste spørsmål: Når jeg kommer til Dips, som er nest siste øvelse, er jeg så sliten at jeg til nå ikke har klart flere enn 3 reps, og da har jeg ikke kommet meg ned til 90 grader engang. Kan jeg evt flytte det opp til å være første øvelse?

  Beklager dumme spørsmål, setter pris på svar!

  • Cornelis Elander

   31. januar 2015 at 19:15

   Hei Fredrik, og takk for at du både følger meg og mine artikler/saker! Setter stor pris på det!

   Til ditt spørsmål; litt av hemmligheten ligger faktisk i å trene hardt nok (over en kortere periode), og så supplementere med nok riktig næring, riktig kosttilskudd (som kreatin, glutamin, etc), og nok hvile! Så personlig ville jeg ikke anbefalt deg å trene dette mer enn én gang i uken, men ved siden av trene bra også på andre muskelgrupper. Feks er det minst like viktig å trene rygg og brystkasse, bein og core (gjennom øvelser som knebøy) også for faktisk å få større armer! Hvis du følger min nye serie «Årets råeste treningsprogram» vil du kunne få en del gode forslag nettopp for dette.

   Stå på, og kontakt meg også gjerne direkte på email om det er noe jeg kan hjelpe med!
   Cornelis

 20. MK

  2. februar 2015 at 22:48

  Hva bør man spise rett etter endt treningsøkt? Er det gunstig å bruke proteinpulver dersom en vil bli sterkere (for jenter)?

  • Cornelis Elander

   2. februar 2015 at 23:13

   Ja, det mener jeg det er, og for å bygge opp det du har brytt ned (les; trening) må du ha nok tilskudd av de riktige (og essensielle) byggesteinene – noe du lettere vil kunne få i deg gjennom en feks en proteinshake eller proteinbar.

   Stå på, og takk for at du klikker innom siden!
   Cornelis

 21. Sofie

  10. februar 2015 at 09:52

  Hvordan kosthold og trening bør jeg kombinere dersom jeg ønsker og gå ned i vekt å få en litt strammere/tynnere mage?
  – Veldig fin blogg, får mye utnytte av den!!

  • Cornelis Elander

   12. mai 2015 at 02:54

   Takk for det Sofie! Generelt bør du spise proteinrikt, og i mine øyne styre unna alt av blant annet ferdigprodukter! Ellers kan også tilskudd som glutamin, et proteinpulver tilskudd, og feks fiskeolje være smart ting å supplementere med!

   Mvh
   Cornelis

 22. Marius

  17. februar 2015 at 15:18

  Hei Cornelis

  Jeg har fulgt ditt program til punkt og prikke siden september. Resultat; 10 kg vektreduksjon og mye strammere kropp (nå 83 kg, 188 cm).
  Endelig kan jeg gå sommeren i møte med god selvtillit. Det skader heller ikke at dress, bukser osv. fra 4-5 år tilbake passer igjen.

  Mvh
  Marius

  • Cornelis Elander

   12. mai 2015 at 02:53

   Herlig å høre Marius!! Stå på!

 23. Simen

  19. februar 2015 at 17:16

  Hva er dine meninger om pre-workout?
  Jeg har en bror som bruker det å kjenner mange andre som bruker det.
  Er det best å ikke bruke det eller er det bra å bruke det hvis man vil bygge muskler med litt mer energi?

 24. Anonym

  23. februar 2015 at 18:25

  Noen spørsmål om kosthold og det å «kose seg»

  Først vil jeg bare si at jeg er veldig fan av deg og det du gjør, stå på!
  Jeg er en jente på 17 med spiseforstyrrelser. Jeg har nettop begynt å gå til behandling og følger en fast matplan. Jeg er ikke anoretiker, men trener mye og manisk opptatt av mat. Jeg klarer ikke lenger å kose meg under noen som helst omstendigheter, og styrer unna alt som har med potet, pasta, banan og de fleste andre frukter, musli, yoghurt, sjokolade, brus, godteri osv.. å gjøre. Jeg vet at dette nødvendigvis ikke er bra og trenger ikke høre noe mer om det-
  Det jeg vil vite er om forbrenningen har godt av at man koser seg innimellom? Dette er noe jeg har hørt fra mange, men jeg føler mange sier det av barmhjertighet, og ikke fordi det er sant. Så jeg spør deg, for du er alltid 100% ærlig og sier ting rett ut; Er det slik at hvis man koser seg litt ekstra innimellom så får forbrenningen en «kickstart» eller er dette bare en bullshitt grunn for å være usunn? Å når jeg mener «kose seg» så mener jeg ikke mager kesam med bær, eller smoothie. Jeg mener sjokolade, jeg mener banan, is, peanøttsmør og alt som det egentlig finnes «sunnere alternativer» av. Er det fortsatt greit for kroppen å spise slike ting innimellom? Eller er det aldri greit?

 25. Cecilie

  26. februar 2015 at 16:44

  Hei, super blogg og super kjekk mann:) jeg er 43 år, stressa over alderen og liker ikke det å bli gammel. Jeg er 165 og veier 62.5 kg. Ikke trent på et år pga en trafikkulykke men er nå tilbake. Alle sier jeg ser flott ut men ser ikke dette selv, vil nå bli mer kvinnelig rundt livet samt flåsete og få strammet opp rompa. Nå trener jeg 3 ganger i uka og da trener jeg trx, spinning og mlr. Jeg går også Power walk til og fra trening som er 20 min en vei. Har du noen gode forslag til meg? Må kanskje trene i sal oxo? Hva med ernæring? Er ikke så flink å spise ofte pga jobb ( sykepleier i turnus ) akkurat bestilt meg cornelius pakken på protein fabrikken. Hva skal man spise etter kl 18? Dette ble litt rotete men ..

  • Cornelis Elander

   12. mai 2015 at 03:00

   Hei Cecilie, og takk for at du følger meg og bloggen! (og hyggelig å høre at du har bestilt pakken min fra Proteinfabrikken!).

   Høres jo ut som du allerede gjør mye bra, men ellers vil jeg jo si at det å trene med enkelte tunge, gode baseøvelser og litt i styrkerommet kan være smart ja! Om du trener alene, og synes det blir litt hardt å trene feks knebøy med stang på egenhånd kan du i hvert fall prøve å få på plass litt trening med manualer – noe som garantert vil gi deg mye effekt! Når det gjelder kost er det jo bra at du har gått for den pakken med tilskudd, og i tillegg vil jeg jo si at du særlig bør; drikke masse vann, spise ofte og eventuelt litt mindre av gangen, og ikke minst innta et generelt proteinrikt kosthold. Etter kl.18 bør du i mine øyne fortsatt få i deg litt kalorier, men det kan da kanskje bestå av litt mer protein og mindre karbohydrater i forhold til tidligere på dagen. Eksempler på dette vil være; cottage cheese, kanskje en avokado (for å få i seg nok riktig fett), og feks en proteinshake.

   Stå på, og takk for at du klikker innom bloggen!
   Cornelis

 26. Madeleine

  6. mars 2015 at 09:56

  Hei.
  Jeg sliter utrolig med å gå ned i vekt. Spesielt på magen og «love handels». Har du noen tips som kan hjelpe meg ? Jeg lurer også på om det er noen spesiell pwo og proteinpulver du anbefaler.

 27. Ulf e. Kopperud

  11. mai 2015 at 10:59

  Hei, jeg trener 3 ganger i uken, kondisjon, sykler, ca 1 time. Styrketrening ca 70 min. Har spist en banan rett etter trening, leser at dette ikke er så bra, når jeg prøver å gå ned i vekt.
  Hvilke bedre alternativer vil du anbefale?

  • Cornelis Elander

   12. mai 2015 at 03:10

   Det kommer selvsagt helt an på, og for noen kan også det fungere. Likevel, om målet ditt er å gå ned betydelig i vekt og stramme opp så er det mye annet jeg heller vil råde deg til å innta; cottage cheese, proteinbarer/proteinshake [som også inneholder nok vitaminer, protein og litt karbs], mager kesam med usaltede nøtter i.

   Cornelis

 28. Andre

  19. mai 2015 at 22:34

  Hei og takk for fin blogg.

  Jeg prøver å bli kvitt fettet rundt magen. Jeg trener godt og er i god form.

  Men, jeg spiser MYE brødskiver (uten smør), er noen knekkebrød bedre?

  Ellers spiser jeg sunn og proteinrik mat.

  Andre

  • Cornelis Elander

   20. mai 2015 at 03:17

   Hei Andre, og takk for at du følger meg og bloggen!

   Personlig mener jeg litt brød til frokost [så lenge det er en bra brødtype] bare er fint, og dette vil ha lite å si for ekstra fett på magen/kroppen. Likevel om du skulle føle at du blir oppblåst eller annet ubehag så kan ja knekkebrød for mange også fungere fint/eventuelt bedre.

   Stå på!
   Cornelis

 29. Ludvig

  25. juni 2015 at 08:40

  hei hollywoodtreneren. kan man bli sterk vis man drikker brus og spiser vanlig mat?

  • Cornelis Elander

   26. juni 2015 at 06:32

   Hei Ludvig! Klart man kan bli sterk, men jeg ville ikke råde deg til å basere oppbygningen av styrke og muskulatur basert på et kosthold bestående av mye usunn mat og feks brus.

   Mvh
   Cornelis