– Mer sukker i banan enn i Coca-Cola

Av den 29. januar 2015

Endelig en ernæringsprofessor som tørr å si det jeg alltid har ment; nei bananer er ikke «treningsmat», og heller ikke nødvendigvis gunstig for de som ønsker å gå ned i vekt…

– Det er mer sukker i banan enn Coca-Cola, sier nemlig ernæringsprofessor, Birger Svihus, til Side2. Coca-Cola har et sukkerinnhold på 11 prosent, mens banan har et sukkerinnhold på 14 prosent. I tillegg så inneholder banan stivelse som blir nedbrutt til sukker i kroppen, og legger man sammen dette så har banan faktisk dobbelt så mye sukker som Coca-Cola! forklarer han videre.

Og dette er morsom og interessant lesning for undertegnede som alltid har blitt kritisert for å mene at bananer ikke nødvendigvis er «treningsmat». Jo da, for mange kan det være en fin måte å fylle opp med kjapp energi rett etter en økt, men dette er likevel ikke «sunn» mat som de fleste av oss faktisk har godt av!

Treningsprogram for deg som vil trene 3-4 ganger i uka

Ønsker du å gå opp i sunn, riktig muskelmasse og vekt er det mye annet du heller bør drikke/spise, og har du spørsmål om trening eller kosthold kan du jo for eksempel poste dem her.

Stå på, og tren hardt, kort, hyppig, og riktig! Og last gjerne opp dine mest sporty bilder i sosiale medier med #CornelisUtfordring – så kommenterer jeg, og kommer med tilbakemeldinger!

Cornelis
Cornelis Elander er Iron Man´s mann i Hollywood