Farlig å trene for sommerkroppen?

Av den 19. mars 2015

Nedtrekk
Farlig å trene for den såkalte «sommerkroppen»? Hør mine meninger om denne saken i et intervju jeg gjorde med NRK P1 i dag:

Link til intervjuet

Den siste tiden har det vært mye fokus på at vi ikke må kalle målet vårt for sommerformen «sommerkroppen», og flere eksperter advarer mot at dette kan resultere i skader og problemer. Og forsåvidt har de rett, men på den annen side kan alt som ikke gjøres med korrekt utførelse eller hodet på riktig plass føre til skader og være farlig, være seg fra å gå «overkill» på ski, løfte over evne i knebøy, eller som ekspertene her har et problem med; «å gå fra null til 100».

Trening og det å komme iform tar tid, og som jeg alltid sier er mitt motto at du bør trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og å starte opp alt for hardt er ikke veien å gå. Likevel har jeg et problem med mine kollegaers uttalelser…

Les også: Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Motiver!
For framfor å bare gå etter enkeltindividers ønske om å oppnå en litt strammere kropp før sommeren, bør de heller motivere og komme med forslag til hvordan folk skal/kan trene hele året igjennom. Som vanlig er man her bare ute og kritiserer de som skulle ha et litt for «jålete» mål, og (som jeg nevnte overfor programleder Kristin Rivrud Møller) når 8 av 10 faktisk også ønsker seg en litt strammere kropp før sommeren så bør vi som trenere og eksperter heller komme med gode forslag og inspirere folk flest til å trene og bruke kroppen mer – framfor å overfokusere på at «nei, du må ikke ha et ønske om å se litt ok ut i en bikini eller på stranda denne sommeren). Ekspertene kan preke dette så mye de vil, men resultatet er at mange da heller går andre steder for råd/hjelp. Forhåpentligvis velger de da å komme til denne siden og bloggen for råd i stedet 😉

God treningsuke fra trener´n i Hollywood!
Cornelis
Cornelis Los Angeles